Deň detí v košickej Tabačke bude pre celé rodiny

Tabačka Kulturfabrik pripravila na nedeľu 3. júna od desiatej dopoludnia celodenný program pre celé rodiny.

31.05.2018 13:00
deti, párty Foto:
Ilustračné foto.
debata

Ako informovala Viera Horniaková z Tabačky, pripravené sú dve tvorivé dielne vedené skúsenými umelcami a večer od osemnástej program s novým cirkusom. Do Košíc tento druh umenia prinesie medzinárodný súbor OME DUAL. Bistro Tabačka pripravilo na nedeľu zdravé detské menu a chladivé prekvapenie pre všetky deti, ktoré do Tabačky prídu.

„Dopoludňajší program v Tabačke sa začína o desiatej detskou tvorivou dielňou s akrobaciou, žonglovaním i tancom s kruhom. Workshop povedie dvojica mladých umelcov María a César, ktorých večerné predstavenie OME DUAL môžu detskí účastníci workshopu navštíviť za zľavnené vstupné,“ uviedla spoluorganizátorka MDD a divadelná dramaturgička Tabačky Zuzana Psotková.

Doložila, že portugalská choreografka a tanečnica María Gameiro a mexický žonglér a akrobat César Díaz zoznámia deti s podstatou nového cirkusu a prejdú s nimi základné cvičenia.

Dielňa je vhodná pre deti od osem do 14 rokov, tlmočenie do slovenského jazyka je zabezpečené. Kapacita je obmedzená na 15 detí, treba sa dopredu prihlásiť.

Popoludňajšia výtvarná tvorivá dielňa sa začína o šestnástej. Je určená všetkým, ktorí sa neboja veľkého čistého papiera, farieb a dovolia svojej fantázii uletieť.

Workshop povedie výtvarník Helmut Bistika, ktorý má s prácou s deťmi bohaté skúsenosti, povedala Psotková.

Aj pri tomto workshope platia rovnaké kapacitné obmedzenia a nutnosť vopred deti prihlásiť. A tiež zľava na večerné predstavenie.

Večerné predstavenie Luz/Svetlo v podaní dvojice OME DUAL, je predstavením nového cirkusu pre celú rodinu. Podľa Kataríny Rampáčkovej, ktorá sa stará o tanečnú dramaturgiu, hlavnou témou ich vystúpenia je dualita.

„Bude to poetické prepojenie súčasného tanca s technikami nového cirkusu, ako je akrobacia, žonglovanie, manipulácia s predmetmi, so živou hudbou a ojedinelým svetelným dizajnom,“ priblížila Rampáčková.

Činnosť Tabačky Kulturfabrik z verejných zdrojov podporil Fond na podporu umenia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Košice #Deň detí #Medzinárodný deň detí #Tabačka Kulturfabrik