Na rakúskom zámku Schloss Hof budú nové akcie v znamení oddychu a jedla

Na prihraničnom rakúskom zámku Schloss Hof pripravujú nové podujatia. Cez víkend 16. a 17. júna sa tu uskutoční Festival grilovania a v sobotu 23. júna sa zámocký areál premení na piknikovú lúku. Obidve podujatia súvisia s novou výstavou o pestovaní rastlín a stravovacích zvyklostiach rôznych spoločenstiev Čo svet JE?

15.06.2018 13:00
Zámok Hof, Schloss Hof, Rakúsko, Foto:
Zámok Hof
debata

„Cez víkend sa ocitnete na letnom festivale grilovania. Stánky s množstvom pokrmov z grilu, autentické grilovanie spôsobom asado, lahodné palacinky, osviežujúce šaláty, krémová zmrzlina či iné letné dobroty nebudú chýbať. V popoludňajších hodinách spríjemní atmosféru živá hudba, kuchárska šou, prezentácia noviniek v grilovacom náradí. Pre deti je pripravený program v detských dielničkách a na pasienkoch sa môžu tešiť z jazdy na poníkoch,“ informuje zámocká sprievodkyňa Barbora Hromjáková.

Týždeň po slávnosti grilovania sa zámocké záhrady premenia na piknikovú lúku. Pri príležitosti Medzinárodného dňa piknikov sa v Európe milovníci konzumácie pod holým nebom stretávajú v rôznych parkoch a záhradách. Prvýkrát sa k tejto tradícii pridáva zámok Schloss Hof. Pripravené budú aj príjemné zátišia, ktoré poslúžia na romantický piknik.

„Za skúšku stoja aj tradičné hry ako boccia, bedminton alebo hádzanie podkovou, ktoré si možno zapožičať v areáli a spríjemniť si nimi voľné chvíle. Žongléri, artisti, jazdy na koči a maľovanie na tvár dotvoria program podujatia. Dámy, ktoré na piknik prídu v klobúčiku, sa môžu tešiť na malú pozornosť. Nezabudnite si priniesť deku a piknikový kôš plný lahôdok,“ dodáva Hromjáková.

Zámok Schloss Hof je v Rakúsku najbližší veľký historický objekt pri Bratislave. Bývalé letné sídlo Evžena Savojského a Márie Terézie je necelý kilometer od nedávnej západnej hranice. K nemu sa dá dostať pešo alebo na bicykli po Moste slobody z Devínskej Novej Vsi.

Po veľkej rekonštrukcii zámockých objektov a areálu je už niekoľko rokov aj cieľom slovenských turistov, pre ktorých je cez víkendy k dispozícii otvorená východná brána.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rakúsko #Schloss Hof