Hedonisti, sem! V týchto mestách prekvitá zhýralosť a pulzuje divoký nočný život

Najnovší rebríček, ktorý vydala sťahovacia spoločnosť Movehub.com, môže slúžiť ako inšpirácia pre dokonalú dovolenku, alebo ako obrovský varovný výkričník. Záleží od vašich preferencií, komu čo vyhovuje.

26.07.2018 07:00
disko, zábava, tanec, voľný čas Foto:
Ilustračné foto.
debata (1)

Za najdivokejšie mesto sveta označili autori zoznamu Manchester. Takže ak ste fanúšikom neviazanej zábavy, hneď si rezervujte letenku, no ak preferujete pokojné prostredie, širokým oblúkom sa stredobritskému mestu vyhnite.

Rebríček vychádza z údajov cestovateľských portálov Yelp a TripAdvisor – jeho tvorcovia dali do pomeru počty obyvateľov s množstvami nočných podnikov v jednotlivých mestách. Podobne postupovali aj pri určovaní množstva užitej marihuany a kokaínu a spotreby alkoholu na 100 000 obyvateľov podľa toho, ako to uvádza Svetová zdravotnícka organizácia.

Mestám sa potom priradilo skóre od 0 po 3, pričom trojku dostali tie najdivokejšie. V top desiatke je najviac amerických miest spolu s britskými a francúzskymi. Po Manchasteri, kde je na 1000 000 ľudí až 818 nočných podnikov, nasleduje Washington DC a Miami.

V Manchesteri sa spotrebuje ročne 2,3 tony marihuany na 100 000 obyvateľov a na jedného človeka vychádza 12 litrov alkoholu. Tvrdé drogy užíva podľa dostupných štatistík asi 2,25 percenta obyvateľov.

V celej prvej stovke rebríčka majú najpočetnejšie zastúpenie európske a severoamerické mestá, Ázia je zastúpená veľmi striedmo. Kjóto, Tokio, Manilu, Singapur, Soul, Bangkok a Jakartu nájdeme až na samom spodku.

Top 10 najdivokejších miest:

  1. Manchester, Veľká Británia
  2. Washington DC, USA
  3. Miami, USA
  4. Seattle, USA
  5. San Francisco, USA
  6. Leeds, Veľká Británia
  7. Denver, USA
  8. Boston, USA
  9. Paríž, Francúzsko
  10. Lyon, Francúzsko + Chicago, USA

Zdroj: Us.lalalay.com; Movehub.com; Lonelyplanet.com; Independent.co­.uk; Malaymail.com; Theculturetrip­.com

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #manchester #Nočný život #hedonista