Británia má novú top atrakciu. Vďaka Meghan a Harrymu

Rozprávková svadba princa a herečky zastavila na chvíľu takpovediac celý svet a všetky oči sa upriamili na mladý pár, ktorý si pred oltárom vymenil manželský sľub.

20.08.2018 07:00
princ Harry, meghan markle Foto: ,
Mladomanželia, princ Harry a Meghan, vychádzajú po obrade z kaplnky.
debata

Romantické podujatie neprinieslo len ľudové pobavenie, ale aj ekonomický prospech. Britský štatistický úrad ešte pred sobášom odhadoval, že návštevníci, ktorí si udalosť nenechajú ujsť – pricestujú na miesto konania, zaplatia si nocľah v hoteli a nakúpia nejaké suveníry s podobizňou nového manželského páru – zanechajú v Británii v prepoče približne 600 miliónov eur.

Zazvonil zvonec, no príbehu nie je koniec. Torty zmizli z tanierov, víno sa vypilo a fanúšikovia odcestovali, ale jedno miesto zo sobáša Harryho a Meghan naďalej profituje.

Mesto Windsor, kde sa veľkolepá slávnosť konala, sa stalo novou najpopulárnejšou letnou turistickou destináciou Británie.

Od mája, kedy sa Harry a Meghan vzali, stúpol počet rezervácií hradu Windsor o neuveriteľných 92 percent.

Odborníci na cestovný ruch predpokladajú, že takýto trend potrvá ešte dlho a očakávajú, že prichádzajúci návštevníci okrem miesta konania svadby ďalej pôjdu navštíviť aj iné pamiatky a atrakcie Spojeného kráľovstva.

Z prílevu turistov tak mimoriadne ťažia aj populárne autobusové prehliadky Londýna, davy víta aj majestátny londýnsky Tower, kde sú uložené kráľovské korunovačné klenoty, a záujmu sa tešia vyhliadkové plavby po Temži.

A na radosť všetkých obchodníkov, turistických sprievodcov či hotelierov sa schyľuje hneď aj k ďalšej kráľovskej svadbe. Už na jeseň pôjde uličkou v bielych šatách, v ústrety svojmu snúbencovi aj princezná Eugenie. Kde? Kde inde ako na hrade Windsor?

Zdroj: Travelandleisu­re.com; Thesun.co.uk; Canadianews.org

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľká Británia #princ Harry #svadba #Windsor #Meghan Markle