V centre Prešova odštartoval Festival dobrej chuti

V centre Prešova sa začal Festival dobrej chuti 2018. Počas troch dní 7. ročníka tohto gastronomického festivalu sa organizátori pokúsia aj o rekord v hromadnom pití piva.

07.09.2018 11:05
Prešov Foto: ,
Prešov
debata

Ako uviedol organizátor podujatia Jozef Chomanič, na Hlavnej ulici je takmer 40 stánkov s gastronomickou ponukou. Špeciality prišli do Prešova predstaviť zástupcovia z Talianska, Bulharska, Česka a Slovenska. Organizátori si v rámci programu pripravili aj kuchyňu naživo. Pripravený je aj sprievodný program.

„Verím, že splníme ustanovujúci rekord o najväčšie hromadné pitie piva,“ uviedol Chomanič. Organizátori pripravujú pokusy o rekordné zápisy každoročne už po piatykrát. Na konte majú už úspešné pokusy o vytvorenie najväčšieho sladkého perníkového koňa, najväčší počet ľudí zapojených do sabráže, teda otvárania šampanského šabľou, vytvorenie najväčšieho kabanosu a vytvorili aj rekord vo fľaškovom tanci. O rekord v hromadnom pití piva sa pokúsia v piatok 7. septembra približne o 17:00.

V rámci kultúrneho programu počas troch dní vystúpia skupiny Bumerang, Šarišan, Žobráci, Števo Skrúcaný, Emily a Justice, Michaela a Kabát revival. Večer sa o zábavu postará DJ Rasťo. Súčasťou podujatia bude aj vyhlásenie výsledkov 23. ročníka medzinárodnej prehliadky vín Muvina 2018. Pre deti je počas všetkých troch dní k dispozícii zábavný park a detské animácie. Akcia potrvá do sobotňajšieho večera.

debata chyba
Viac na túto tému: #Prešov