Vo Zvolene sa uskutoční Olympiáda vo varení bryndzových pirohov

Tretí ročník podujatia Olympiáda vo varení bryndzových pirohov sa uskutoční v nedeľu 16. septembra na námestí SNP vo Zvolene.

15.09.2018 16:00
Spišské pirohy. jedlo, kuchyňa, tradícia Foto: ,
Pirohy
debata

Ako informovala referentka pre styk s verejnosťou na Mestskom úrade vo Zvolene Eva Ježovičová, súťažné družstvá začínajú variť pirohy o deviatej hodine. Výťažok z podujatia bude použitý pre občianske združenie Prístav nádeje.

V rámci kultúrneho programu sa návštevníkom od 10:00 predstavia detské folklórne súbory Podpoľanček z Detvy, Chrustárik z Podzámčoku a Rozmarínček z Pliešoviec. „O 11:45 vystúpi ľudová hudba Javorinka z Pliešoviec.

Pre deti bude pripravená rodinná olympiáda a kto chce, môže si vyskúšať aj trenažér dojenia,“ doplnila Ježovičová s tým, že sprievodným podujatím je aj úplne netradičný „Biatlon (nielen) pre hendikepovaných“, do ktorého sa budú môcť zapojiť celé rodiny.

„Laserový biatlon je moderný a bezpečný druh športovej aktivity. Trať je navrhnutá v spolupráci so slovenským biatlonistom Dušanom Šimočkom tak, aby ju zvládol každý účastník bez ohľadu na hendikep,“ uvádzajú v pozvánke organizátori podujatia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zvolen #pirohy