Bratislavský dopravný podnik chystá v sobotu deň otvorených dverí

Kde sú odstavené električky počas noci, i to, kde opravujú autobusy sa ľudia dozvedia na víkendovom Dni otvorených dverí Dopravného podniku Bratislava (DPB). Akcia bude v sobotu 22. septembra od 10:00 do 16:00 vo vozovni Jurajov dvor.

19.09.2018 14:00
debata

Vstupy budú z Vajnorskej aj Bojnickej ulice, informovala hovorkyňa dopravného podniku Adriana Volfová s tým, že novinkou bude simulácia tzv. nakoľajovania električky, ktorá bude každú celú hodinu.

V programe bude prehliadka areálu s expozíciou moderných i historických vozidiel metskej hromadnej dopravy (MHD), ktoré v bežnej premávke verejnosť nevidí.

Záujemcovia môžu nastúpiť do nového elektrobusu, preskúmať všetky jeho vymoženosti a opýtať sa, čo všetko ich o vozidlách zaujíma.

K dispozícií bude aj tím pracovníkov DPB. Návštevníci budú môcť nahliadnuť aj do dielní a jednotlivých prevádzok, ktoré využívajú na opravu vozidiel.

Ukážu im tiež, ako sa v dielňach o vozidlá starajú a čistia ich. Dospelí sa tiež budú môcť vyskúšať šoférovať autobus alebo trolejbus.

V rámci dňa otvorených dverí si tiež ľudia môžu vyskúšať simulátor nárazu a aj tento rok zaradili do programu odborné prednášky. Témami budú technické vybavenie dielní ľahkej údržby električiek i nové elektrobusy.

Prednášky sa začínajú o 11:00 a budú v hodinových intervaloch. Deti sa môžu zabaviť na kolobežkách na dopravnom ihrisku, na ktoré bude dohliadať mestská polícia. Podujatím bude sprevádzať moderátor, program pre deti spestrí kúzelník, chýbať nebude hudba či koncert.

V závere podujatia, o 16:00, pre všetkých návštevníkov pripravujú konvoj električiek, ktorý štartuje spred haly ľahkej údržby električiek po trase Vajnorská – Trnavské mýto – Krížna – Špitálska – Námestie SNP – Obchodná – Radlinského – Račianske mýto – Račianska a ŽST Vinohrady.

Dopravný podnik pripomína, že počas dňa otvorených dverí zabezpečia kyvadlovú dopravu. Električková linka č. 10 bude jazdiť v smere Jurajov dvor – Vajnorská – Trnavské mýto – Vazovova – Radlinského – Obchodná – Námestie SNP – Jesenského – Námestie Ľudovíta Štúra – Šafárikovo námestie – Špitálska – Krížna – Trnavské mýto – Vajnorská – Jurajov dvor.

Linka č. 10 bude premávať v pätnásť minútových intervaloch z Jurajovho dvora. Bude to od 9:15 do 16:15, z Námestia Ľudovíta Štúra od 9:40 do 16:40. Na podujatie návštevníci dopravia aj pravidelnými linkami č. 4, 53, 57, 63, 65, 96, 204 a 205.

Kompletný program dňa otvorených dverí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Deň otvorených dverí #Dopravný podnik Bratislava #DPB