Ľubovniansky jarmok bude tento rok strašidelný

Jeseň je pestrofarebná nielen prírodou, ale zároveň aj prehliadkou našich zvykov, tradícií a gastronómie. Rozmanitosť opäť ponúkne nadchádzajúci víkend už 27. ročník Ľubovnianskeho jarmoku. Ten láka nielen na bohatý program.

25.09.2018 15:00
jarmok, Stará Ľubovňa Foto:
Jarmok
debata

Tradičnému Ľubovnianskemu jarmoku bude predchádzať už štvrtkový program, ktorý dáva priestor najmä najmladším účinkujúcim. Okrem detského programu sa uskutoční v okolí parku na Námestí gen. Štefánika jedinečný banánový štafetový beh. Chýbať nebudú ani Ľubovnianske strašidlá, a teda prehliadka kostýmov a masiek návštevníkov, ktorí sa vo večerných hodinách vydajú na spoločný pochod mestom.

Oficiálny program sa začne v piatok, 28.septembra, o tretej hodine popoludní, a to príhovorom primátora mesta Stará Ľubovňa Ľuboša Tomka, s mottom Sit tibi lucerna pellis – Nech ti je zapálená pochodeň a hudobným hosťom Adrienou Bartošovou.

Prvé minúty jarmoku si môžu jeho návštevníci následne vychutnať pri sledovaní divadelnej scénky z dejín Starej Ľubovne – Starostlivý súd a ďalším kultúrnym programom. V rámci piatku sa na tribúne pred Okresným úradom predstavia Duchoňovci, Alan Mikušek, Kristína či Smola a hrušky.

„Stará Ľubovňa je významným historickým a kultúrnym centrom regiónu severného Spiša a Pienin. Sme hrdí na naše kultúrne dedičstvo, no zároveň sme aj multikultúrnym miestom, a tak bude aj tohtoročný jarmok rozmanitý,“ hovorí o výnimočnosti podujatia Ing. Erika Šalatová, výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu severný Spiš – Pieniny.

Aj preto sobotný program začne folklórom. Nielen naším, ale i poľským. Na pravé poludnie vystúpi súbor Sadeczoky a následne aj súbory a skupiny zo Starej Ľubovne a regiónu severného Spiša. Lákadlom večerného programu sú skupiny Drišľak, Nocadeň a Paranoid. Súčasťou sobotného večera bude aj tombola, s hlavnou cenou 3 000 eur.

Nedeľa už bude tradične patriť Hubertovským slávnostiam v Skanzene pod hradom Ľubovňa. Tešiť sa môžu nielen fanúšikovia poľovníctva, ale aj milovníci folklóru a psov. V rámci sprievodného programu je možné zapojiť sa do medzinárodného šachového turnaja na hrade Ľubovňa alebo sa pokochať pohľadom na výstavu obrazov z medzinárodného výtvarného plenéru Art Show 21.

debata chyba
Viac na túto tému: #jarmok #Stará Ľubovňa