Múzeum Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši otvorilo Jánošíkovu záhradu

Priestor za budovou mestského Múzea Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši je opäť o niečo atraktívnejší pre verejnosť, v uplynulých dňoch tam otvorili Jánošíkovu záhradu. Tá je plná atrakcií pre rodiny s deťmi, materské školy a všetkých, ktorí sa radi zabávajú.

02.10.2018 09:00
Múzeum Janka Kráľa, Liptovský Mikuláš Foto: ,
Múzeum Janka Kráľa v Liptovskom Mikuláši
debata

Hostia tam môžu hľadať Jánošíkov poklad, strieľať do zbojníckeho terča, kresliť kriedami, poskladať pexeso zo súdnej siene, deti sa zahrajú na pieskovisku a rodičia môžu oddychovať v zeleni záhrady.

„Záhrada mestského múzea sa nachádza priamo v centre Liptovského Mikuláša. Má atraktívnu polohu, preto sa ju snažíme využiť. Čoraz častejšie ju objavujú ľudia. Stala sa miestom stretnutí a spoločenských podujatí. Už niekoľko sezón v nej funguje liptovskomikulášske letné kino. Chceli sme však ešte viac pritiahnuť pozornosť ľudí k tejto záhrade, pretože sa síce nachádza priamo v centre, no z námestia si ju človek ťažko všimne,“ uviedol riaditeľ mestského múzea Jaroslav Hric.

Dodal, že pozornosť chcú zvýšiť najmä prostredníctvom školskej a predškolskej mládeže. „Do záhrady sme nainštalovali interaktívne prvky, ktoré by mali zabaviť najmladšiu generáciu, ale, samozrejme, ju aj trocha poučiť o histórii. Sprístupneným oddychovej zóny v múzejnej záhrade a jej pretvorením na priestor pre rodinu sme sa rozhodli byť bližšie verejnosti. Nie je to však jediná novinka v našom múzeu,“ priblížil riaditeľ.

Vzhľadom na zvyšujúce sa požiadavky návštevníkov a narastajúci počet turistov v centre mesta zmenilo múzeum aj prevádzkové hodiny. Kým v minulosti boli jeho brány cez pracovný týždeň otvorené od 8.00 do 16.00 h a cez víkendy od 9.00 do 17.00 h, odteraz budú jeho priestory návštevníkom k dispozícii každý deň aj cez sviatky v čase od 10.00 až do 18.00 h.

Záhrada je prístupná vždy počas otváracích hodín múzea bezplatne, rezervácia dopredu nie je potrebná.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jánošík #Litpovský Mikuláš