Toto je naše najkrajšie mestečko, odhlasovalo Španielsko

Španieli hlasovali a vybrali – za najmalebnejšie mestečko svojej krajiny označili pôvabný Albarracín, ktorý tróni na vŕškoch Aragon. Nájdete ho na východe Španielska, zhruba na polceste medzi Zaragozou a Valenciou, tri a pol hodiny jazdy od Madridu.

25.10.2018 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

#Albarracín #aragón #aragon #españa #spain #travel #daytrip #view #village #pueblo #unodelospueblosmasbonitosdeespaña #pueblobonito #autumn #otoño

Príspevok, ktorý zdieľa Katie (@katie__24),

V ankete miestnych novín El País o top mestečko, do ktorého sa zapojilo 5000 hlasujúcich, porazil Albarracín ďalších 249 miest s menej ako 10 000 obyvateľmi.

V Albarracíne žije pokojných vidieckym životom s výhľadom na rieku Guadalaviar 1000 duší. V okolí historického mesta obohnaného starobylým opevnením, žili ľudia už po stáročia, dôkazom sú neďaleké jaskynné maľby.

Svoj názov si mesto získalo odvodením od mena dynastie Berberovcov, ktorá sa tu usadila v 9. storočí. Dodnes si zachovalo krásne stredoveké námestie a možno tu pozorovať stopy dejín – po storočiach moslimskej nadvlády tu ostali ruiny maurského alcázara, ktoré stoja po boku neskoršie postavenej gotickej rímsko-katolíckej katedrály.

Kantábria, Španielsko Foto: SHUTTERSTOCK
Kantábria, Španielsko, lode, leto, prístav, more, Kantábria, Španielsko

Španielsko ako prímorská krajina sa však nezaprelo. Na druhom mieste v hlasovaní sa umiestnila rozkošná rybárska osada Cudillero. Dedinka v Astúrii na severnom pobreží krajiny, asi 30 minút jazdy západne od mesta Gijón, je známa svojimi pestrofarebnými domami.

Tretie miesto prisúdili hlasujúci Španieli mestečku Santillana del Mar v Kantábrii, na 4. priečke je Ainsa v blízkosti francúzskej hranice v Aragonsku a piata je La Alberca južne od mesta Salamanca.

Elpais.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko