Park Hôrka v Krtíši je po prvej etape revitalizácie

Dlhoročný projekt obnovy mestského parku Hôrka vo Veľkom Krtíši je na konci svojej prvej etapy. Mestu sa na jeho revitalizáciu podarilo získať finančné prostriedky z Úradu vlády SR vo výške 285.000 eur. Mesto vyčlenilo 30.000 eur.

19.11.2018 14:00
debata

„V parku sa vybudovala hlavná pešie komunikácia. Po jej celom úseku sú namontované lavičky a odpadkové koše. Je tam aj nový altánok. Deti čaká detský svet preliezačky, hojdačky, šmýkačky. Odvážnejším je k dispozícii lezecká stena,“ priblížila hovorkyňa Mestského úradu vo Veľkom Krtíši Erika Grega.

V parku nájdu návštevníci aj ihrisko pre bedminton a dva stoly pre stolný tenis. „Široké využitie má aj multifunkčné ihrisko. Ľudia si môžu zacvičiť na posilňovacích zariadeniach. Pribudlo tam aj 14 osvetľovacích bodov. V rámci rekonštrukcie mesto vynovilo aj kaplnku. Dohliadať na poriadok bude kamerový systém, ale aj správca parku,“ doplnila hovorkyňa mesta.

Park Hôrka o rozlohe troch hektárov prešiel v druhej polovici 80. rokov uplynulého storočia obnovou. „Boli tam postavené altánky a vytvorené miesta, na ktorých sa mohli deti voľne hrať,“ priblížil primátor mesta Dalibor Surkoš. V 90. rokoch sa však park zanedbal a jeho mobiliár postupne schátral.

debata chyba
Viac na túto tému: #Veľký Krtíš