Nábrežie Hrona v Brezne je atraktívnejšie, pribudlo petangové ihrisko

Populárna spoločenská hra z Francúzska petang si našla svoje miesto aj na Horehroní. Vďaka citlivému prístupu mestských architektov vzniklo na nábreží Hrona v Brezne nové petangové ihrisko, ktorého tvar kopíruje tunajšiu alej. Za obeť nepadol ani jeden strom. Informuje o tom webová stránka mesta.

21.11.2018 15:00
petang, hra, gule Foto:
Ilustračné foto.
debata

„Petangové ihriská sa tešia veľkej obľube aj v ďalších mestách na Slovensku a v zahraničí. V rámci tejto lokality je to ďalší prvok, ktorým budujeme nábrežie na peknú a aktívnu oddychovú zónu pre všetky vekové skupiny obyvateľov,“ konštatoval brezniansky primátor Tomáš Abel.

Projekt vo výške 15.000 eur na ďalšie zatraktívnenie oddychovej zóny financovalo mesto z vlastných zdrojov.

Výraznou prednosťou petangu je to, že ho môže hrať každý bez rozdielu veku či telesného hendikepu. Nové ihrisko sa nachádza v zelenom páse na nábreží Hrona v blízkosti mosta pri železničnej stanici.

Pozostáva z dvoch hracích plôch, lavičiek pre hráčov a informačnej tabule, kde čoskoro umiestnia pravidlá hry a prevádzkový poriadok. Neobyčajným dizajnovým prvkom je trojuholníková lavička, do ktorej stredu má časom pribudnúť drevená plastika.

„Keďže ihrisko je osadené do existujúcej zelene, jeho tvar vychádzal práve z pozície stromov tak, aby nebol nutný ich výrub. Stromy zároveň tvoria prirodzené zatienenie hracej plochy v letných mesiacoch a celkovo dotvárajú prostredie tejto pohodovej hry,“ doplnili zástupcovia investičného odboru mestského úradu, ktorý projekt navrhol.

Breznianskej samospráve sa už na nábreží Hrona podarilo v krátkom čase zrekonštruovať dopravné ihrisko, vybudovať workout, fit park i dve detské ihriská.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brezno