V Brne spustili unikátny projekt - samoobslužný hotel, kde strávite noc ako James Bond

Na brnenskom Zelném trhu sa po dvojročnej rekonštrukcii za 100 miliónov českých korún (3,8 milióna eur) slávnostne otvoril barokový Palác opáta žďárského kláštora.

27.11.2018 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Anybody_hotel_kteryneexistuje (@anybody_hotel_kteryneexistuje),

Ľudia v ňom môžu navštíviť napríklad netradičný bar, gurmánske bistro alebo prespať v originálnom hoteli, ktorého izby sú inšpirované filmami. V objekte susediacom s Divadlom Husa na provázku sú však aj byty a kancelárie na prenájom.

Hotel Anybody v jednom z poschodí budovy postupne ponúkne desať izieb, každú štylizovanú podľa jedného slávneho filmu zo 60. rokov.

Päť zatiaľ dokončených izieb vychádza z filmov Zväčšenina, bondovky Goldfinger, Raňajky u Tiffanyho, Bláznivý Petríček a Posledné tango v Paríži.

Návštevník sa tak môže premeniť napríklad na Jamesa Bonda, bohémskeho fotografa alebo sa vykúpať vo vani, akú mala vo filme Audrey Hepburnová.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Co si dát místo snídaně u Tiffanyho vanu? Další pokoj je hotov. #anybody #zazitek #experience #hotel #brno #film #movie #scene #holidayanytime

Príspevok, ktorý zdieľa Anybody_hotel_kteryneexistuje (@anybody_hotel_kteryneexistuje),

"Základom je pre nás podnik najlepšieho štandardu – to znamená skvelá posteľ, kúpeľňa a raňajky. To všetko ľudia v hoteli dostanú.

Ale ponúkame im zároveň s tým aj zážitok," uviedol Adam Vodička zo skupiny Lidi z Baru, ktorá za vznikom konceptu hotela stojí.

Hotel je kompletne bezobslužný. Návštevníkovi po zaplatení dojde do e-mailu špeciálny kód, ktorý umožňuje vstup do hotela aj do izby.

„V izbe nájde hosť tablet a pomocou tlačidla môže izbu oživiť – nastaví sa svetlá a ozvú sa dialógy zo zodpovedajúceho filmu, ktoré nahovorili herci z Národného divadla Brno,“ uviedol Vodička.

Záujemcovia môžu v rovnakej budove navštíviť aj bar Slasť, ktorý vymyslel ďalší z Ľudí z Baru, Jan Vlachynský.

„Drink je tu doplnený vodnou fajkou a dôležitou zložkou zážitku je umenie. V každej miestnosti je výstava jedného umelca. Koncept je dosť voľný, pri príchode dostanete čip a je len na vás, ako čas v bare strávite. Môžete tam presedieť celý večer, bez toho, aby vás niekto otravoval,“ opísal Vlachynský.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Vážení a milí - @slast.bar bude. Vlastně už skoro je! Ale, ať už jste o ní někdy slyšeli nebo ne – teď budete možná trochu šokováni. SLAST 1.0 měla totiž být „vibe dining” podnik, kde se hoduje u nejvybranějšího jídla a zároveň tančí na stolech. Postupem času nám ale došlo, že se význam slova „slast” na fancy talířky jednoduše nevleze. Proto SLAST 2.0 – žádná kuchyně, žádné přeleštěné stolky, ale labyrint rozkoší ukrytých v každém koutku inspirativního lounge baru. Koktejl v ruce, farec na stole, art (nejen) na stěně a široko daleko nikdo, kdo by Vám říkal, jak se máte chovat. #lidizbaru #farec #koktejl #art #brno #lounge #artlounge #brnolife #drink #nabrnodobry

Príspevok, ktorý zdieľa Anybody_hotel_kteryneexistuje (@anybody_hotel_kteryneexistuje),

Trojicu podnikov v budove dopĺňa Elsner Bistro s remeselnou pekárňou a cukrárňou, vinným barom a bufetom, ktorý môže byť zdrojom občerstvenia aj pre hostí hotela Anybody.

Okrem netradičných podnikov možno vo vnútrobloku paláca vidieť aj jednu z najväčších vertikálnych záhrad v Česku – vo vnútornom trakte je jedna zo stien s rozlohou 108 štvorcových metrov obsypaná rastlinami. Má zlepšovať mikroklímu a vzduch v dome.

Hostia si okrem toho mohli pri otvorení prezrieť aj freskovú sálu s maľbami z konca 18. storočia.

Palác žďárského opáta je kultúrnou pamiatkou od roku 1958. Nechal si ho postaviť v 18. storočí opát žďárského kláštora ako reprezentatívne sídlo. Niektoré časti domu sú však ešte staršie.

Podľa pamiatkarov objekt predstavuje významnú architektonickú pamiatku a zásadný urbanistický prvok historického priestoru Zelného trhu.

Obyvatelia Brna dom poznajú skôr ako Lídlův dom, čo je označenie z počiatku 20. storočia, keď dom zakúpil výrobca hudobných nástrojov Josef Lídl, posledných 60 rokov však palác bez väčšej rekonštrukcie chátral.

debata chyba
Viac na túto tému: #hotel #James Bond #Brno