V uliciach Bratislavy začne vianočná električka jazdiť na Mikuláša

V uliciach hlavného mesta SR Bratislavy začne vianočná električka jazdiť na Mikuláša. Ľudia sa v nej môžu previezť od štvrtka 6. decembra do 30. decembra.

27.11.2018 13:30
BRATISLAVA: Vianočná električka Foto: ,
Vianočná električka zasa bude brázdiť ulice Bratislavy.
debata (1)

Jazdiť ňou môžu bezplatne a denne, s výnimkou 24. a 25. decembra. Informuje o tom webová stránka visitbratislava.sk hlavného mesta SR Bratislavy.

Električka bude premávať v polhodinových intervaloch od 16:00 do 20:00 a cez víkendy od 10:00 do 20:00 po rovnakej trase. Záujemcovia môžu nastúpiť na zastávke SND (Jesenského), električka bude pokračovať na Námestie SNP, cez Kapucínsku a tunel prejde k Mostu SNP a vráti sa späť na zastávku SND.

Dopravný podnik Bratislava vypraví vianočnú električku do ulíc historického centra Bratislavy ôsmykrát.

Cestujúci sa môžu tešiť na interiér vozidla vo vianočnom štýle. Špeciálna vysvietená vianočná električka má interiér v červenej a zelenej farbe s krbom.

Jazdy budú spríjemňovať melódie vianočných kolied. Na vyzdobenie využívajú zamestnanci svetelné reťaze i svetielka i ozdobné girlandy.

Na Hlavnom námestí v Bratislave prvýkrát rozsvietili vianočný stromček a otvorili vianočné trhy v piatok. Mestské trhy sú na Hlavnom i na Františkánskom námestí. Na trhoch je 99 stánkov, z toho 72 na Hlavnom námestí a 27 na Františkánskom námestí.

Všetky stánky, ktoré ponúkajú občerstvenie, budú otvorené od 10:00 do 22:00, stánky s vianočnými darčekmi a charitatívne stánky budú otvorené do 20:00.

Otvorenie trhov odštartovalo sériu podujatí, ktoré nazvali Vianočná Bratislava 2018, tento rok bude trvať do 22. decembra. Atmosféru Vianoc zažijú Bratislavčania a návštevníci mesta na Hlavnom, Františkánskom, Primaciálnom a Hviezdoslavovom námestí.

Na Hlavnom námestí budú vianočné koncerty, vystúpenia folklórnych súborov i spevákov. Folklór bude mať priestor v piatok 30. novembra, na Hlavné námestie príde zahrať Ľudová hudba Paprčkovci.

Mikuláš na Hlavnom námestí bude vo štvrtok 6. decembra o 15:00. V Mestskom divadle P. O. Hviezdoslava bude Mikuláš v sobotu 8. decembra o 15:00.

Ani tento rok nebude v Bratislave chýbať Vianočný les, Nádvorie sv. Jána Nepomuckého v Primaciálnom paláci bude opäť plné vyzdobených vianočných stromčekov.

Ozdoby vytvoria a stromčeky vyzdobia deti z bratislavských materských, základných a umeleckých škôl.

Stromy rozsvietia vo štvrtok 29. novembra, ľudia si ich budú môcť vo dvore pozrieť do 15. decembra.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Vianočná električka