Na tradičnom jarmoku v Banskej Štiavnici sa bude predávať, spievať aj koledovať

Nádvorie banskoštiavnického Kammerhofu sa stane v piatok a sobotu (8. 12.) dejiskom 15. ročníka Štjavnyckého vjanočného jarmoku.

07.12.2018 11:15
Banská Štiavnica, kostoly, les, hrad Foto:
Banská Štiavnica
debata

Okrem nákupov a bohatej nádielky zvykov a tradícií, ponúkne návštevníkom kultúrny program, ktorý sa začal už v piatok predpoludním.

Na svoje si prídu najmä deti, tešiť sa môžu na Bábkové divadlo na rázcestí s rozprávkou Dobrú chuť, vlk!. Na pódiu v nádvorí vytvoria vianočnú atmosféru koledníci z Katolíckej spojenej školy, súbor Permoník z Materskej školy (MŠ) Ul. 1. Mája, žiaci Základnej umeleckej školy (ZUŠ) Banská Štiavnica a Detský zbor ZUŠ Banská Štiavnica s vystúpením pod názvom Dobrá zvesť.

Najväčším lákadlom tohtoročného jarmoku je Štiavnický živý betlehem v podaní štiavnických hercov. Na programe je v piatok podvečer. Po ňom bude nasledovať vystúpenie folklórnej skupiny Hron zo Žiaru nad Hronom a špeciálny hosť Bukrétbanda so Slavom Palovičom.

Petra Páchniková zo Slovenského banského múzea priblížila, že v sobotňajšom programe vystúpia deti z MŠ Nezábudka so svojou Zatúlanou vločkou a mužský spevácky súbor Sekera zo Žiaru nad Hronom. Bábkové divadlo na rázcestí ponúkne priamo v expozícii Kammerhofu predstavenie Dve rozprávky na brušku.

debata chyba
Viac na túto tému: #banská štiavnica #vianočné trhy