Na pamiatky v Leviciach a okolí pribudli QR kódy o turistických atrakciách

Levická radnica pokračovala aj v tomto roku s inštaláciou QR kódov na historické pamiatky a turistické atrakcie. Návštevníci sa vďaka nim dozvedia aj bez sprievodcu rôzne zaujímavosti o meste a jeho pamätihodnostiach.

12.12.2018 14:00
debata

V priebehu minulého roka boli QR kódy nainštalované na Levický hrad, budovu radnice, synagógu, Kostol sv. Michala, Námestie hrdinov, mlyn a Schoellerov park.

„QR kódy sú umiestnené na nálepkách na budovách, informačnej vitríne či informačnej tabuli v blízkosti pamiatky. QR kód stačí nasnímať mobilným telefónom s pripojením na internet a za okamih si návštevník môže pustiť krátke informačné video, pozrieť si fotky, prečítať stručný textový výklad alebo vypočuť hlasovú nahrávku. Informácie sú poskytované v slovenskom a v anglickom jazyku,“ informoval magistrát.

Vďaka QR kódom sa stala prehliadka mesta atraktívnejšou a zaujímavejšou nielen pre turistov, ale aj pre samotných Levičanov, ktorí sa na prechádzke môžu dozvedieť rôzne informácie o svojom meste. "V tomto roku sme preto pridali aj zaujímavosti o mestských častiach a o blízkom okolí mesta.

Návštevníci sa tak dozvedia viac o románskom kostolíku a kaštieli v Kalinčiakove, o kúpalisku Margita-Ilona, o mestskej časti Horša, pamätníku na vrchu Vápnik, ale tiež o Krížnom vrchu či levických chovných rybníkoch," pripomína magistrát.

debata chyba
Viac na túto tému: #Levice #QR kódy