V akvaparku Kurinec stavia Rimavská Sobota tobogan, v pláne sú aj kryté bazény

Výstavba toboganu, nových toaliet a príprava realizácie krytých bazénov i nového geotermálneho vrtu. To sú aktuálne zámery samosprávy Rimavskej Soboty pri rozvoji mestskej rekreačnej oblasti Kurinec, ako ich prezentoval primátor Jozef Šimko na ustanovujúcom decembrovom zasadnutí mestského zastupiteľstva.

18.12.2018 13:00
debata

„Mojím cieľom ako primátora mesta je vybudovanie ďalšieho geotermálneho vrtu, nakoľko teplota vody ani výdatnosť prameňa nám už pomaly nepostačujú. Mám už premyslené získanie finančných prostriedkov na výstavbu tohto vrtu,“ avizoval Šimko.

Ďalším cieľom je podľa neho vybudovanie krytých bazénov s teplotou vody 36 až 38 stupňov, aby mimo letnej sezóny občania mesta nemuseli cestovať do akvaparkov v iných mestách.

„Vzhľadom na dosiahnuté tržby v tomto roku môžeme povedať, že to dokážeme vybudovať zo zisku a na rozpočet mesta nesiahneme ani jediným centom,“ dodal primátor s tým, že v súčasnosti na Kurinci stavajú nový tobogan s dopadovým bazénom, ako aj nové toalety. Obidve stavby chce samospráva dokončiť do budúcoročnej letnej sezóny.

Šimko tiež pripomenul, že rekreačnú oblasť prevzal v roku 2010 pri svojom nástupe do funkcie zanedbanú a mimo prevádzky.

„Od roku 2011 sme pristúpili k rekonštrukcii horného 25-metrového bazéna a už v júni toho roku sa občania nášho mesta mohli prvýkrát okúpať v geotermálnej liečivej vode. Za polroka sme dokázali dať do chodu geotermálny vrt, ktorý bol navŕtaný ešte v roku 2004 a viac ako 6,5 roka chátral,“ zdôraznil primátor.

Spomenul tiež následnú výstavbu dvoch nových bazénov, detského bazéna a prepojenie strediska s mestom cyklodráhou.

„Vrátili sme život na Kurinec a návštevnosť už snáď aj prekračuje niekdajšiu slávu tohto rekreačného zariadenia. Veď mať na kúpalisku 64.000 ľudí, ako to bolo túto letnú sezónu, nám to jednoznačne naznačuje,“ zakončil Šimko.

debata chyba
Viac na túto tému: #Rimavská Sobota #akvapark