Rodisko Zaca Efrona zaplatí turistom za návštevu takmer 100 eur

Ako súčasť každoročnej propagácie sa rozhodlo mesto San Luis Obispo v Kalifornii vyplácať prvým 500 turistom, ktorí ho navštívia začiatkom roka, na ruku po 100 dolárov, teda v prepočte asi 87 eur.

07.02.2019 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Serpentine rocks on South Hills Open Space with Cerro San Luis Mountain in the background.

Príspevok, ktorý zdieľa @ khooperslo,

Finančnú odmenu vyplatí mesto tým, čo si cez miestnu stránku rezervujú aspoň dvojdňový pobyt v niektorom z tamojších hotelov. Akciaplatí od januára do konca marca.

San Luis Obispo je útulné pobrežné mesto s ani nie 50 000 obyvateľmi. Nachádza sa severne od Los Angeles, presne medzi mestom anjelov a San Franciscom.

Patrí medzi najstaršie osídlenia v Kalifornii, v 18. storočí ho založil španielsky františkánsky mních. V meste vyrastal aj neskorší hollywoodsky herec Zac Efron známy z filmov High School Musical či Baywatch.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Cerro San Luis Obispo / Madonna Mtn. has some of the best views around - agree or disagree? #VisitSLO Photo: @stonehames

Príspevok, ktorý zdieľa SLO, California (@visitslo),

Jeho teplé počasie takmer po celý rok je lákadlom pre tých, ktorí túžia uniknúť utrpeniu chladu, snehu a mokrej pľačkanice.

Mesto leží medzi hornatou časťou pobrežia Big Sur a národným parkom Los Padres. Môže sa pochváliť krásnymi plážami, aj početnými príležitosťami na túry a ďalšie športy.

Prímorské letovisko má aj svoju slávnu, no bizarnú atrakciu – Bubblegum Alley, teda Žuvačková ulička. Je to presne to, ako sa to volá, teda úzka aleja dlhá 20 metrov, z oboch strán oblepená tisíckami použitých farebných žuvacích gúm. A návštevníci si lepivú a ešte stále voňavú uličku s radosťou fotia.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #turisti #USA #Kalifornia #Zac Efron #turizmus