Dejisko jedného z najznámejších zločinov otvoria turistom. Obnoví ho módna značka

Aj ty, Brutus?! Miesto, kde zavraždili významného rímskeho vojvodcu a politika Cézara, sprístupnia verejnosti. Pamiatku, kde sa odohralo podlé spiknutie a chladnokrvná vražda, obnoví na svoje náklady módny dom Bulgari.

09.03.2019 07:00
debata

Takzvaný temný cestovný ruch celosvetovo naberá na popularite a k trendu sa pridala aj talianska metropola, píše Thenational.ae.

Virginia Raggiová, starostka Ríma, ktorý má už aj teraz tisíce povšimnutiahodných miest, oznámila plány na obnovu stavby, kde sa podľa historikov zrejme odohrala vražda Júliusa Cézara.

Largo di Torre Argentina je podľa všetkého miesto, kde v roku 44 pred Kristom došlo k zločinu. Doposiaľ nebola lokalita dostupná verejnosti, prebývali v nej len túlavé mačky, no teraz prejde rekonštrukciou a v druhej polovici roku 2021 ju sprístupnia zvedavým návštevníkom.

Projekt zastrešuje taliansky módny dom Bulgari, značka, ktorá je s večným mestom dlhodobo spätá. Do prerábky plánuje investovať okolo 840 000 eur. Pribudnú tu značené chodníky, múzeum, výťah aj nočné osvetlenie.

Vedenie Ríma verí, že obnova tejto významnej pamiatky prispeje ešte viac k atraktivite už aj tak turisticky obľúbenej metropoly. Podľa najnovších štatistík Euromonitor International je Rím šiestym najnavštevovanejším mestom na svete a každoročne priťahuje 9,7 milióna návštevníkov.

Táto obnova nie je prvou, ktorú financoval módny dom Bulgari. V roku 2016 darovala značka večnému mestu na svoje 130. výročie založenia obnovu slávnych a fotogenických Španielskych schodov.

Wikipedia.org

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Rím #Cézar