Turistickú sezónu vo Fiľakove otvorí výstava snímok z Medvešského fotomaratónu

Tohtoročnú turistickú sezónu vo Fiľakove na juhu okresu Lučenec otvorí výstava fotografií zo štvrtého ročníka Medvešského fotomaratónu, ktorý sa konal vlani v lete na území Geoparku Novohrad Nógrád. Jej vernisáž bude v piatok 15. marca o 16.30 h v Bebekovej veži Fiľakovského hradu.

14.03.2019 14:00
Hrad Fiľakovo Foto:
Hrad vo Fiľakove. Ilustračné foto.
debata

„Záujemcovia uvidia takmer tridsať diel od rozličných amatérskych a profesionálnych autorov. Súčasťou fotomaratónu bola súťaž v troch tematických kategóriách – krajina, ľudia a živá príroda,“ uviedli organizátori z Hradného múzea Fiľakovo.

Snímky, prihlásené do súťaže, vyhodnotila odborná porota. „Okrem cien v jednotlivých kategóriách bola udelená aj cena verejnosti za najvyšší počet získaných hlasov na Facebooku, zvláštna cena pre fotografa do 18 rokov a hlavná cena, ktorú získal účastník s najvyšším celkovým počtom bodov udelenými odbornou porotou za tri najlepšie fotografie,“ doplnili organizátori.

Geopark Novohrad Nógrád je územie s geologickými, prírodnými i kultúrno-historickými jedinečnosťami, rozprestiera sa na juhu Banskobystrického kraja a severe maďarskej Nógrádskej župy. Jeho výnimočnosť je cenená celosvetovo geopark získal titul UNESCO Globálny geopark a spoločne s ďalšími územiami z celého sveta je členom Globálnej siete geoparkov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Fiľakovo #turistická sezóna