Čoskoro otvoria 5. najvyššiu vyhliadkovú terasu. Ponúkne pohľad z 335 metrov

New York, ktorý je už aj tak plný úžasných miest a svetovo preslávených budov, dostane ďalšiu dychberúcu atrakciu - Edge bude najvyššie položenou vonkajšou vyhliadkovou terasou na západnej pologuli.

17.03.2019 07:00
debata

Otvorenie Edge je naplánované na budúci rok a návštevníkom umožní skutočne jedinečný výhľad na Veľké jablko z vtáčej perspektívy.

Odvážlivcom dovolí nahliadnuť na mesto a jeho čulý ruch z výšky 335 metrov, čím sa stane piatou najvyššou otvorenou terasou na svete.

Nová atrakcia teda ponúkne ešte vzrušujúcejší pohľad na New York ako slávna vyhliadková plošina na Empire State Building, ktorá je položená 320 metrov nad úrovňou ulíc, ako aj Top of the Rock v Rockefellerovom centre s výškou 259 metrov.

Cesta výťahom hore, na 100. poschodie budovy Hudson Yards 30, bude rýchla a prekvapivo krátka. Už po 60-tich sekundách sa pozorovatelia ocitnú na trojuholníkovej terase, ktorá bude odstávať takmer 20 metrov od budovy.

Jej meno – Edge, Okraj – presne vystihuje jej vzhľad. Názov odráža jedinečný konštrukčný dizajn, tým, čo sa na ňu budú pozerať zdola, sa bude zdať akoby prepichovala oblohu, a tí, čo budú na nej stáť, budú mať vzrušujúci pocit, že balansujú na samom pokraji.

Presný termín otvorenia terasy realizátor projektu ešte neoznámil, ale rezervácie na skupinové prehliadky plánuje otvoriť v prvom štvrťroku 2020.

Cnn.com; Foxnews.com; Newsofdayonli­ne.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #New York #terasa #vyhliadková veža