Turistický vláčik v Nitre odštartuje sezónu 1. apríla

Turistický vláčik sa vráti do ulíc Nitry po zimnej prestávke 1. apríla. Druhá sezóna vláčika Arriva, ktorý tvorí súčasť mestskej hromadnej dopravy a financuje ho mesto, prinesie niekoľko noviniek. Turisti zo zahraničia si budú môcť kúpiť cestovný lístok s cudzojazyčným sprievodom a jednorazovými slúchadlami.

28.03.2019 14:00
Zobor, Nitra Foto:
Nitra, Zobor
debata

„Sprievodcovský výklad bude k dispozícii v anglickom a francúzskom jazyku, v priebehu sezóny plánujeme pridať aj maďarskú a nemeckú verziu. Návštevníci Nitry sa budú môcť dozvedieť o tunajších pamiatkach prostredníctvom audionahrávky, pričom informácie dostanú priamo k tým pamätihodnostiam, okolo ktorých vláčik pôjde,“ informoval médiá generálny riaditeľ Arriva Nitra Juraj Kusy.

Od tohoročnej sezóny bude cestovný lístok na turistický vláčik na veľký Zoborský okruh platiť v deň zakúpenia aj na autobusové spoje MHD, ktoré vedú zo Zobora do centra mesta. Zmenou je aj vynechanie zastávky na Dobšinského ulici. „Z grafikonu turistického vláčika sme ju vynechali pre hustú premávku a namiesto nej pridáme zastávku Pod Zoborom,“ ozrejmil Kusy.

Vláčik bude premávať denne až do jesene. V apríli, máji a októbri vyrazí na cestu každú hodinu od 12:00 do 16:00. Počas silnej sezóny, ktorá potrvá od júna do septembra, bude vláčik jazdiť každú hodinu od 10:00 do 17:00. Cez víkendy v mesiacoch jún až september posilní Arriva frekvenciu spojov na Zobor na dvakrát denne.

Oproti vlaňajšku sa zmenili aj ceny cestovného. Cena základného cestovného na malý mestský okruh pre cestujúcich od sedem rokov je dve eurá, zľavnené cestovné pre deti do šesť rokov a držiteľov preukazov ťažko zdravotne postihnutých bude stáť euro. Veľký turistický okruh na Zobor bude v oboch kategóriách oproti malému okruhu o euro drahší.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra