Centrum Banskej Bystrice oživia Veľkonočné trhy

Tradičné výrobky s veľkonočnou tematikou, dobré jedlo a nápoje, ale aj ozdobená sviatočná breza spestria od stredy 10. apríla atmosféru Námestia SNP v centre mesta pod Urpínom. Veľkonočné trhy oživia aj rôzne tanečné a hudobné vystúpenia. Ako informovala hovorkyňa primátora mesta Dominika Mojžišová, pre obyvateľov i návštevníkov je pripravený pestrý program až do 17. apríla.

10.04.2019 11:00
debata

V stánkoch s remeselníckymi výrobkami nájdu návštevníci ľudovo-umelecké predmety z rôznych materiálov, kraslice, korbáče i prútené výrobky.

Súčasťou trhov budú aj zdobené medovníky, pekárenské a cukrárenské dobroty, med, medovina, výrobky z včelieho vosku a iné. Chýbať nebudú ani stánky s veľkonočnými dobrotami.

„Pred sviatkami jari je na našom námestí vždy cítiť život. Pri folklórnych vystúpeniach vládne dobrá atmosféra, spev teší okoloidúcich a deti so svojimi rodičmi či starými rodičmi vyrábajú korbáče a maľujú vajíčka v tvorivých dielňach. Verím, že aj tento rok sa potešia malí i veľkí obyvatelia a návštevníci. Všetkých srdečne pozývam na Veľkonočné námestie v Banskej Bystrici,“ hovorí primátor mesta Ján Nosko.

V stredu 10. apríla o 16:00 odštartuje program Ľudová hudba Jána Maka a ženská spevácka skupina Trnki. Nasledujúce dni vystúpia ďalšie folklórne súbory a cez víkend sa uskutočnia aj tradične zamerané tvorivé dielne a divadelné predstavenie pre deti. Podrobný program nájdu záujemcovia na stránke mesta www.banskabystrica.sk.

debata chyba
Viac na túto tému: #Banská Bystrica #trhy #Veľká noc