Veľkonočné trhy na bratislavskom Primaciálnom námestí ponúknu jedlo i folklór

Folklór, tvorivé dielne, veľkonočné suveníry a výrobky z majoliky, regionálna gastronómia či vína. To všetko ponúknu Veľkonočné trhy na bratislavskom Primaciálnom námestí od Veľkého piatka (19. 4.) do Veľkonočného pondelka (22. 4.). Verejnosť bude môcť využiť aj sprevádzaný výlet do malokarpatského regiónu, informovala Bratislavská organizácia cestovného ruchu - Bratislava Tourist Board (BTB).

18.04.2019 09:30
debata

Veľkonočné trhy v centre Bratislavy sú podľa predsedníčky predstavenstva BTB Alžbety Melicharovej novým podujatím, ktoré sa rozhodli priniesť v reakcii na skúsenosti z minulých rokov.

„Zaznamenali sme veľký pohyb návštevníkov v tomto období v meste a ich dopyt po špecifickej ponuke. Naším cieľom je prezentovať to najkrajšie, čo doma máme, obohatiť kultúrnu ponuku mesta. Zároveň aj predĺžiť pobyt návštevníkov a ukázať, prečo sa oplatí prežiť sviatky jari práve v Bratislave,“ povedala.

Otvorenie veľkonočných trhov je naplánované v piatok o 11.30 h. Trhy budú otvorené počas štyroch dní od 11.00 do 19.00 h. Na Veľkonočnú nedeľu (21. 4.) a na Veľkonočný pondelok sa o dobrú náladu postará aj sprievodný program plný ľudovej hudby a folklóru. Program s ohľadom na významný cirkevný sviatok sa bude konať v nedeľu od 15.00 do 19.00 h a v pondelok od 14.00 do 19.00 h.

Pripravené sú aj špeciálne veľkonočné prehliadky Bratislavy. Záujemcovia môžu využiť aj plavby po Dunaji, pobytové balíčky pre návštevníkov, ako aj výlety do Malých Karpát, sprevádzané v slovenčine, angličtine a nemčine.

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ponúka turistom možnosť spoznávať okolitý región Malokarpatským expresom. Ten prevedie návštevníkov malokarpatským regiónom a vyvezie ich aj priamo k hradu Červený Kameň.

„Zahraniční turisti, ale aj domáci tak majú možnosť spoznať kraj aj z inej perspektívy. Rovnako tak je pre nich pri príležitosti Veľkej noci pripravený špeciálny program priamo v regióne,“ povedal predseda BSK Juraj Droba. Odchod Malokarpatského expresu je naplánovaný z Hurbanovho námestia v sobotu (20. 4.) a nedeľu o 10.00 h.

Pre lepšiu navigáciu návštevníkov bude počas Veľkej noci možné stretnúť v uliciach Bratislavy dobrovoľníkov, tzv. Tourist Angels.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #trhy #Veľká noc