Jakubovo námestie v Bratislave zaplní viac ako 150 stánkov Dobrého trhu

Jakubovo námestie v bratislavskom Starom Meste zaplní viac ako 150 stánkov s jedlom a rôznymi produktmi. Tradičný jarný Dobrý trh organizátori naplánovali na sobotu 27. apríla. Svoje výrobky predstavia najlepší slovenskí producenti kvalitných potravín alebo originálneho dizajnu.

22.04.2019 13:00
debata

Témou trhu sú udržateľný rozvoj, remeslá a poctivé produkty, ktoré pochádzajú priamo od výrobcov. Do programu sa tentokrát zapoja aj susedské komunity.

Návštevníkov od 10:00 do 17:00 čakajú koncerty, workshopy, diskusie, predstavenia a objavovanie susedstiev Jakubovho námestia, informoval organizátor Dobrého trhu OZ Punkt.

Cieľom Dobrého trhu je tiež predstaviť lokalitu Jakubovho námestia cez jeho obyvateľov a pozrieť sa viac na to, aké komunity tu žijú.

„Dobrý trh je nielen jednorazovým podujatím, ktoré príde a odíde, s našimi susedmi robíme veľa komunitných aktivít. Ľudia v okolí sú pre nás dôležití, preto s nimi napríklad organizujeme komunitné brigády,” hovorí dramaturgička Dobrého trhu Illah van Oijen.

Obyvatelia sa aktívne zapájajú do programu a rôznych projektov, otvárajú takisto svoje prevádzky a dvory.

Novinkou na Dobrom trhu majú byť koncerty na nečakaných miestach. Deti čaká už tradične detský trh, viacero detských divadielok a interaktívna zóna Bratislavského kultúrneho a informačného strediska s názvom Hravé m(i)esto. Na návštevníkov čaká aj diskusia o naturálnom poľnohospodárstve a o pomalom životnom štýle.

Zašívareň zasa ponúkne možnosť naučiť sa opraviť svoje odevy priamo na trhu. V kultúrnom centre Mareena bude program zameraný na pestrofarebný brunch, tolerantné prostredie a open-air holičstvo.

Do programu sa zapojí aj Bratislavská medzinárodná škola liberálnych štúdií (Bratislava International School of Liberal Arts – BISLA), ktorá zorganizuje diskusiu o úniku mozgového kapitálu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Dobrý trh