Trenčín a Banskú Štiavnicu zaradil CNN medzi najromantickejšie mestá strednej Európy

Zelené pastviny na pozadí dramatických vrchov, z ktorých je nádherný výhľad na okolitú krajinu - to je krásna stredná Európa s jej malebnými scenériami, opisuje oblasť CNN.

06.05.2019 07:00
Banská Štiavnica Foto:
Banská Štiavnica
debata (1)

Stredoeurópsky región podľa britského portálu ponúka návštevníkom množstvo pitoreskných odľahlých miest, ideálnych na prežitie cestovateľskej romance a dobrodružstva.

Stačí sa nechať zlákať starými úzkymi uličkami plnými historických pamiatok.

Toto je podľa CNN 15 najromantic­kejších mestečiek strednej Európy, medzi ktorými nechýbajú ani dva slovenské skvosty.

Z pätnástky sú dve slovenské

Krásnemu mestu dominuje romantický hrad na vrchu, opisuje CNN Trenčín. Obrovská pevnosť robí z tohto mesta ideálnu destináciu pre milovníkov histórie.

Trenčiansky hrad je ohromujúcim dôkazom stredovekého staviteľského majstrovstva, ktoré okamžite vyrazí dych. Staré mesto je rovnako fascinujúce, pýši sa očarujúcim hlavným námestím a úzkymi uličkami vedúcimi k hradu, vychvaľuje portál náš klenot.

O vzácnosti Banskej Štiavnice nepochybovalo ani UNESCO, keď mesto zaradilo na svoj zoznam svetového dedičstva. Stredoslovenské banské mesto je dokonale vsadené medzi zelené vrchy a jeho centrum je skvelo zachovanou stredovekou pamiatkou, opisuje CNN.

Návštevníci si tu môžu prezrieť tajchy, staré banské vodné nádrže, ktoré sa premenili na rekreačné oblasti, ako aj múzeum baníctva pod holým nebom.

Do pätnástky scnajkrajšou romantickou atmosférou zaradil CNNaj české klenoty Český Krumlov, Kutná Hora, Mikulov, Mariánské Lázně, Telč, poľské krásne mestá Sopot, Krynica-Zdrój, Kazimierz Dolny, Sandomierz, maďarské poklady Szentendre, Tokaj, Eger, Balatonfüred.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Stredna Európa #CNN