Noc múzeí a galérií v Nitre prinesie aj výstavu o Inkoch, koncerty a program pre rodiny

Nitrianske múzeá a galérie pripravujú na tretiu májovú sobotu program, ktorý bude zahŕňať výstavy, hudobné vystúpenia, súťaže či workshopy. Návštevníci podujatia Noc múzeí a galérií si budú môcť pozrieť výstavné priestory 18. mája do neskorých večerných hodín, niektoré budú otvorené až do polnoci.

10.05.2019 14:00
Nitra Foto:
Nitra.
debata

„V centre mesta je pripravená prehliadka stálych výstav v synagóge, prezentácia nového CD o židovských sviatkoch pre deti s názvom Hviezdy a more, hudobné vystúpenie zoskupenia Musicantica Slovaca alebo ukážky konzervovania a reštaurovania v Ponitrianskom múzeu,“ uviedol hovorca Nitry Tomáš Holúbek.

Na detských návštevníkov čaká interaktívna výstava o Inkoch v Detskom múzeu Severka. Nitrianska galéria ponúkne workshop pre deti s rodinami na tému Galéria známa i neznáma, súťaž a tiež prezentáciu ocenených filmov festivalu Fest Anča. Ponitrianske múzeu pripravuje okrem iného aj interaktívny program pre rodiny a ukážky paličkovania a tkania kartičkami.

Fotogaléria Trafačka chystá výstavu fotografií a hudobné vystúpenia študentov nitrianskeho konzervatória a folkových skupín. Múzeum medoviny, prvé svojho druhu na Slovensku, láka okrem prehliadky 300-ročnej pivnice s odborným výkladom aj na bezplatnú ochutnávku medoviny. Pre deti bude pripravená ochutnávka medov.

Individuálne prehliadky výstavných priestorov ponúkne Misijné múzeum v Nitre, ktoré je jediné svojho druhu na Slovensku. Zhromažďuje exotické predmety z misií v rôznych kútoch sveta a možno tu tiež nájsť približne 250 exponátov zvierat – šelmy, hady, jaštery, vtáky a motýle z viacerých svetadielov.

Do Noci múzeí a galérií sa zapoja aj múzeá neďaleko Nitry. Regionálne múzeum v Mojmírovciach pripravuje komentovanú prehliadku expozície Slávne rody a tiež divadelné predstavenie Teatra Orlus s názvom Mesačné svetlo lásky. Múzeum Podzoboria v Dolných Obdokoviach chystá okrem komentovaných prehliadok aj ukážky paličkovania podzoborskej čipky a kvízovú súťaž pre deti. Vstup na všetky podujatia je voľný.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #Noc múzeí