Šmykľavka medzi ulicami mala byť atrakciou Estepony. Ľudia sa na nej dokaličili

Sociálne siete zaplavili fotografie doudieraných a vystrašených pasažierov. Opitý zahraničný turista by sa tu určite zabil, uviedol po skúšobnej jazde jeden z miestnych obyvateľov.

14.05.2019 13:00
debata

Nová šmykľavka medzi dvoma ulicami španielskeho mesta Estepona, medzi ktorými je značný výškový rozdiel, mala zrýchliť cestu pre obyvateľov medzi jednotlivými časťami mesta, a mala byť tiež atrakciou pre turistov.

Miestna radnica považovala 38-metrovú šmykľavku so sklonom 32 až 34 stupňov za veľmi dobrý nápad, až kým ju vo štvrtok nesprístupnila verejnosti a sociálne siete nezaplavili sťažnosti a fotografie doudieraných a vystrašených pasažierov novej atrakcie.

Na jednom zo zverejnených videí vidno muža stredného veku, ako sa kĺže dole šialenou rýchlosťou a následne ho to z jej konca nebezpečne vystrelí do vzduchu.

Podobné skúsenosti popisuje na Twitteri aj žena, ktorá zverejnila fotografiu svojho dobitého kolena.

„Nezverejňujem fotku môjho zadku, ten vyzerá horšie. Šmykľavka v Estepone je poriadna blbosť, celá som sa doudierala. Nakoniec som z nej letela dva metre a policajti sa na mne smiali,“ napísala.

Firma, ktorá šmykľavku vybudovala uvádza, že je určite bezpečná a osoby sťažujúce sa na zranenia zrejme nedodržali bezpečnostné predpisy.

Ľudia, ktorí atrakciu vyskúšali, však nesúhlasia. „Ako dlho by trvalo opitému zahraničnému turistovi, aby na tomto čude prišiel o život?“ pýta sa jeden z miestnych obyvateľov.

„Tá šmykľavka je výborný nápad. Zubári si musia mädliť ruky,“ pridáva sa druhý.

Úrady nakoniec po niekoľkých hodinách rozhodli o zatvorení atrakcie a znovu ju otvoria len v prípade, ak prejde novými bezpečnostnými testami, napísal Theguardian.com.

debata chyba
Viac na túto tému: #Španielsko