Bazén na streche mrakodrapu privádza ľudí do pomykova: Ako sa doň dostaneme?

Nekonečné bazény, teda nádrže s nízkym okrajom alebo so sklenenými stenami, ktoré ponúkajú ohromujúci výhľad, sú dnes bežnou súčasťou luxusných hotelov aj súkromných budov.

17.06.2019 07:00
debata (1)

Metropola Veľkej Británie by sa čoskoro mala dočkať novej atrakcie, akú svet ešte nevidel, presnejšie – nedokáže si ani predstaviť.

Nekonečný bazén, ktorý ponúkne 360-stupňový výhľad na mesto, píše Businessinsider­.com, pribudne na streche 55 metrov vysokého mrakodrapu a bude presne kopírovať rozmery strechy. Všetkým, ktorí vizualizáciu budúcej vodnej nádrže Compass Pools videli, napadne však jedna a tá istá otázka: ako sa ľudia do bazéna vlastne dostanú?

Dizajnér tohto nezvyčajného bazéna vysvetlil, že do dna nádrže plánujú spraviť poklop podobný, aké bývajú na ponorkách. Z neho bude až na hladinu vystupovať točité schodisko, ktoré bude umiestnené v rúre.

Schody na vonkajšej strane bazéna či budovy by boli príliš nápadné a rušili by vraj výhľad.

Napúšťanie a vypúšťanie vody podľa potreby a aktuálneho počasia – pri silnom vetre či daždi hrozí, že voda by sa vylievala na ulicu – bude riadiť inteligentný mechanizmus.

Dno bazéna plánujú konštruktéri, rovnako ako bočné steny, vyrobiť zo skla, aby si ľudia v nádrži mohli vychutnávať pohľad na Londýn, aj dole do nákupného centra.

Okrem obchodov bude v mrakodrape situovaný luxusný hotel, apartmány aj kúpele.

Stavebné práce na tomto podivuhodnom projekte by sa mali spustiť začiatkom budúceho roka.

Metro.co.uk; Stuff.co.nz

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Londýn #bazén