Mesto zaplatí 250 000 eur za toaletu. A to všetko kvôli fotkám na Instagrame

Newyorské námestie Times Square, rímske Koloseum alebo dubajský hotel v tvare plachetnice Burdž Al Arab - všetky tieto miesta, a mnohé ďalšie - spája jedna vec. Milujú ich turisti a žiaden návštevník nevynechá možnosť zvečniť sa pred týmito ikonami. A mnohé z týchto fotiek putujú hneď aj na sociálne siete.

02.07.2019 07:00
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa (@cassandra_fv),

Ďalším príkladom takéhoto fotogenického miesta – aj keď nečakaným a vskutku neobvyklým – je malý modrý dom postavený na koloch uprostred rieky v austrálskom Perthe, píše Businessinsider­.com.

Stavba s názvom Crawley Edge Boat Shed, ktorá čnie nad vodami rieky Swan, si získala srdcia mnohých cestovateľov, pretože poskytuje zaujímavú kulisu pre kreatívne zábery. Jej obľuba medzi fotografmi je až taká obrovská, že dnes je chatka najčastejšie uverejňovanom stavbou celého Perthu na Instagrame, uvádza Cnn.com.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa S T U M C K A Y (@stumckay),

Breh rieky, kde sa mostík vedúci k modrej chatke spája s pevninou, je pravidelne zasypaný turistami, a je pravda, že spraviť si peknú, nikým nerušenú fotografiu, sa stáva čoraz ťažšou úlohou.

Jedným z problémov, ktoré odkryl prílev turistov, je chýbajúce sociálne zariadenie. Najbližšie WC sa nachádza dva a pol kilometra od modrej chaty a je jasné, že davom návštevníkov nestačí, píše News.com.au.

Mesto sa preto rozhodlo situáciu urýchlene riešiť. A keď už stavať toalety, tak vo veľkom štýle. Sociálne zariadenie bude pravým samostatným WC v Perthe kompletne poháňaným solárnou energiou.

Účet za ekologické toalety sa však vyšplhá poriadne vysoko. Samotná výstavba bude stáť v prepočte takmer 250 000 eur, ročná údržba vyjde na 18 000 eur.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

The swan whisperer..... I love when these locals like to cooperate and pose for me, particularly when it’s infront of an iconic Perth location! Thanks swans!

Príspevok, ktorý zdieľa (@tomproudfoot),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Mai Tai Designz (@maitaidesignz),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Instagram #Austrália #Perth