Mierite k vode? Zlaté piesky, Kuchajda i Veľký Draždiak sú vhodné na kúpanie

Vzorky, ktoré odobrali 16. júla preukázali vyhovujúcu kvalitu vody na kúpanie

25.07.2019 12:40
debata

Voda na bratislavských prírodných kúpaliskách Zlaté piesky, Kuchajda, Vajnorské jazero, Čunovo, Rusovce-Candell a Veľký Draždiak je vhodná na kúpanie. Informoval o tom Regionálny úrad verejného zdravotníctva v Bratislave (RUVZBA). Vzorky na preskúmanie kvality vody odobrali 16. júla.

„Kvalita vody na prírodných kúpaliskách zaradených do monitoringu a s organizovanou rekreáciou sa kontroluje v dvojtýždňových intervaloch i podľa aktuálnej situácie,“ uviedla hovorkyňa RUVZBA Katarína Nosálová. Medzi organizované prírodné kúpaliská v Bratislave patria Zlaté piesky a Kuchajda.

„V lokalitách s neorganizovanou rekreáciou sa vykonávajú len orientačné kontroly kvality vody na kúpanie, a to dva- až trikrát za sezónu,“ dodala Nosálová. Medzi neorganizované prírodné kúpaliská v Bratislave patria jazerá vo Vajnoroch, Čunove, Rusovciach-Candell a Veľký Draždiak.

Počas víkendu sa budú môcť na prírodných kúpaliskách osviežiť aj obyvatelia v Malackom a Seneckom okrese.

Jazerá v Malých Levároch i v Plaveckom Štvrtku v okrese Malacky majú vhodnú kvalitu vody na kúpanie.

Vzorky z týchto jazier odobrali 8. júla a kvalita vody je dostatočná aj v jazerách v Ivanke pri Dunaji, Nových Košariskách a na Slnečných jazerách v Senci.

Z týchto jazier sú organizovaným prírodným kúpaliskom len Slnečné jazerá v Senci.

debata chyba
Viac na túto tému: #Bratislava #Zlaté piesky #kúpanie #Kuchajda #kvalita vody #jazerá #Draždiak