Humenné si 702. výročie prvej písomnej zmienky pripomenie oslavami a jarmokom

Humenné si v týchto dňoch pripomenie výročie 702 rokov od prvej písomnej zmienky o meste. Pri tejto príležitosti sa od piatka 13. do nedele 15. septembra uskutočnia tradičné oslavy Dni mesta Humenné. Ich súčasťou budú rôzne koncerty, umelecké, spoločenské, zábavné, športové a kultúrne podujatia. Chýbať nebude ani jubilejný 30. Humenský jarmok a slávnostné zasadnutie Mestského zastupiteľstva spojené s udeľovaním verejných ocenení.

12.09.2019 16:55
debata

V súvislosti s programom sú od štvrtka 12. septembra od 16:00 až do nedele 15. septembra do 22:00 úplne uzavreté miestne komunikácie pri Dome služieb, v úseku od križovatky s Kukorelliho a Kudlovskou ulicou k Námestiu slobody a parkoviska na Gorkého ulici, pri Mestskom kultúrnom stredisku, v úseku od križovatky so Sokolovskou ulicou k Námestiu slobody a parkovisku na Mierovej ulici.

„Všetkých účastníkov cestnej premávky prosíme o ohľaduplnosť, trpezlivosť a ospravedlňujeme sa za prípadné komplikácie,“ dodala Michala Dochánová z tlačového referátu Mestského úradu v Humennom.

Program osláv odštartuje v piatok 13. septembra krátko popoludní hudobno-zábavný interaktívny program pre deti na Námestí pred Mestským kultúrnym strediskom. Pripravené bude aj maľovanie na tvár.

V rámci prvého dňa sa uskutoční tiež predstavenie chodúľového divadla, vystúpenie mažoretiek a viacero koncertov, ktoré vyvrcholia o 20. hodine vystúpením prešovskej kapely IMT Smile.

Počas soboty vystúpia aj skupiny S hudbou vesmírnou a Nocadeň. Pre deti bude prichystané jazda na koňoch.

Nedeľu vyplní bábkové divadlo a koncerty, ktoré vyvrcholia vystúpením folklórneho súboru Rozmarija z Prešova.

Jubilejnému 30. ročníku Humenského jarmoku, ktorý sa uskutoční v piatok a sobotu, tradične kraľuje ulička remesiel. V nej návštevníci nájdu tkané koberce, syry, fujary, med a včelárske produkty, drevené a rezbárske výrobky, maľované obrázky a korytárstvo, rôzne pletené výrobky, výšivky a patchwork, či výrobky zo skla.

„Okrem toho tu možno nájsť rôzny ďalší sortiment ako odevy a textil, obuv, hračky, bytový textil, cukrovinky, darčekové predmety a spotrebný tovar, kabelky, šály, či umelé kvety,“ uviedla Dochánová.

Spolu bude pripravených 123 stánkov, z toho bude 30 remeselných a osem stánkov s občerstvením. Predajné stánky budú otvorené od 8:00 až do 22:00 v piatok a do 18:00 v sobotu. Stánky s občerstvením budú k dispozícii od piatka do nedele od 8:00 do 22:00 hod. V stánkoch s občerstvením budú k dispozícii langoše, gofry, cukrová vata, pukance a medovina. Pripravená bude aj jarmočná klobása a burčiak.

„O dobrú náladu počas Humenského jarmoku sa postarajú humenské mažoretky Amazonky a humenská hard rocková kapela Mahagon. Navyše malých aj veľkých potešia kolotoče, výstava štvorkolesových veteránov, ale aj stánok, kde si môžu vyraziť vlastnú mincu. Svojimi kreatívnymi výrobkami prispeli aj členovia charity,“ dodala Dochánová.

debata chyba
Viac na túto tému: #Humenné