Advent v Trnave spestria bezplatné prehliadky mestských krás so sprievodcom

Najkrajšie sviatky sa nezadržateľne blížia. Počas tohto obdobia sa na moment staneme opäť malými deťmi, kedy si naplno vychutnávame každý okamih a sme zvedaví, čo nového nám prinesie. Užite si tento kúzelný čas v Trnave, v najkrajšom meste na Slovensku, ktoré vám odhalí svoj vianočný príbeh.

29.11.2019 10:45
Trnava, advent, trhy Foto:
Stredoveké adventné trhy.
debata

Trnava je mesto, kde zažijete advent podľa svojich predstáv. Má bohatú históriu a opäť si pre vás pripravili atraktívny program pre všetkých. Jednoducho, spájajú sa tu tradície s moderným.

V jednu chvíľu sa ocitnete doslova v stredoveku, prejdete sa uličkou a opäť ste v 21. storočí. Presvedčte sa o tom na vlastné oči so sprievodcom v dobovom kostýme, ktorý vám porozpráva o slávnej histórii tohto kráľovského mesta.

„Keďže sa blížia vianočné sviatky, tak sme si prichystali pre všetkých predčasný darček. Prvýkrát budú prehliadky so sprievodcom zadarmo aj počas adventu. Konať sa budú každú adventnú sobotu o 16:00 hod. a priblížia vám dominanty Trnavy. Začiatok je vždy na Trojičnom námestí pod Mestskou vežou, kde na vás bude čakať sprievodca v dobovom kostýme. Nemusíte sa vopred nahlasovať a prehliadka je určená aj pre anglicky hovoriacich návštevníkov,“ pozýva na prehliadky Michaela Sendeková, riaditeľka oblastnej organizácie cestovného ruchu Trnava Tourism.

V nedeľu či vo štvrtok sa zase môžete spolu so sprievodcom vydať do Mestskej veže za svetla lampášov. Porozpráva vám tu rôzne legendy a príbehy o jej histórii.

Prezradí vám aj niečo o unikátnom mechanickom hodinovom stroji, o ktorý sa niekoľko generácií stará rodina Nemčekovcov. Dokonalou bodkou na záver bude nádherný výhľad na adventnú Trnavu, ktorá bude žiariť tisíckami svetielok.

„Odporúčame si však lístky zarezervovať vopred, nakoľko počet miest je kapacitne obmedzený. Okrem špeciálnych výstupov „Mestská veža s lampášom“ môžete vežu navštíviť v rámci Adventných trhov 7 dní v týždni,“ dodáva Michaela Sendeková.

V prípade, že by ste nestíhali bezplatnú Adventnú prehliadku so sprievodcom v sobotu, nemusíte sa obávať. Stačí, ak si prehliadku, ktorá vám z ponuky vyhovuje zarezervujete na www.regiontrnava.sk alebo v Turistickom informačnom centre, kde si môžete zakúpiť aj rôzne suveníry. Prehliadku mesta si môžete v TIC vyskladať a prispôsobiť si ju na mieru, či už pre menšiu alebo väčšiu skupinu.

V Malom Ríme tak strávite dokonalý adventný čas so svojou rodinou. Ak sa im chcete naplno venovať a ešte viac nasať vianočnú atmosféru tohto mesta, zarezervujte si pobyt na viac dní v jednom z hotelov, ako sú Holiday Inn****, Hotel Impiq****, Hotel Spectrum*** či Penzión Patriot***. Majú svoje vlastné parkovanie, vynikajúce reštaurácie a hlavne budete to mať blízko k adventným trhom s originálnym programom.

Viac informácií o kompletnom programe nájdete na bit.ly/AdventVTrna­ve2019.

Prekvapenie, ktoré si Turistické informačné centrum – Región Trnava pripravilo pre všetkých návštevníkov je, že od 2.12. si bude možné zakúpiť aj Euro Souvenir bankovky s vianočným motívom.

Bankovky s nulovou nominálnou hodnotou nájdete v TIC počas otváracích hodín, maximálne však 5 ks na osobu. Potešiť tak môžete nie len seba, ale aj svojich blízkych.

  • Adventná prehliadka so sprievodcom: 30. novembra, 7. 14. a 21. decembra

Čas: 16:00 hod.

  • Mestská veža s lampášom: 1., 5., 8., 12.,15. a 19. decembra

Čas: 17:30 a 19:00 hod.

  • Otváracie hodiny Mestskej veže počas adventu:

Pondelok, utorok, streda : 10:00 – 18:00 hod. Štvrtok, nedeľa: 10:00 – 17:00 hod. Piatok, sobota : 10:00 – 21:30 hod.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava