Guinnessova kniha rekordov: V 'Perle Zálivu' otvoria najvyšší hotel sveta. Opäť

V roku 2018 sa hotel Gevora v Dubaji s výškou 356 metrov stal najvyšším hotelom na svete a získal aj zápis do Guinessovej knihy rekordov. Prvenstvo si však Gevora neužije dlho. Rastie jej totiž premožiteľ.

21.01.2020 07:00
debata

Doposiaľ najvyššiu, 75-poschodovú vežu čoskoro zatieni štíhly sklenený mrakodrap, ktorý sa práve stavia len kúsok od známej dubajskej štvrte Marina, napísal Cnn.com.

Veža Ciel Tower po dokončení dosiahne 360,4 metrov, pochválil sa developer The First Group. Nový hotel ponúkne na 82 poschodiach až 1 209 luxusných apartmánov a rezidencií. Okrem bývania ponúkne komplex aj kúpele, obchody a reštaurácie vychýrených značiek.

Dizajn z dielne architektov NORR, ktorí stoja aj za známym hotelom Atlantis, sa snaží maximalizovať hodnotu takejto nebotyčnej výšky. Sklenená vyhliadková plošina ponúkne 360-stupňový výhľad na mesto a návštevníci si budú môcť vychutnať pohľad aj zo strešného bazéna a reštaurácií. Zhora dobre uvidia okrem budov aj pobrežie a umelý ostrov Palm Jumeirah.

Stavebné práce prebiehajú od roku 2016. V oblasti Dubai Marina sa Ciel Tower pripojí k slávnym susedom vrátane 306 metrovej „zatočenej“ Cayan Tower a 425 metrov vysokej budovy Marina 101.

Hotel Ciel Tower majú otvoriť koncom roka 2022 alebo začiatkom roku 2023.

Hotelnewsnow.com

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Dubaj #mrakodrap