Fašiangové slávnosti v Nitre ponúknu maškarné plesy, jarmok i kultúrny program

Fašiangové slávnosti sa v Nitre a jej jednotlivých mestských častiach začnú v priebehu najbližšieho víkendu. Okrem tradičných karnevalov a maškarných plesov ponúknu aj kultúrny program a jarmok, informoval mestský úrad.

12.02.2020 10:00
debata

V nedeľu 16. februára oslávia fašiangy v mestských častiach Mlynárce a na Klokočine. Karneval sa bude konať aj v Kultúrnom dome v Párovských Hájoch.

V priebehu budúceho týždňa budú fašiangové slávnosti aj na Zobore a v mestských častiach Janíkovce, Dražovce a Krškany.

Celomestské podujatie sa bude konať na Svätoplukovom námestí 22. februára. Program sa začína o desiatej hodine. Fašiangový jarmok ponúkne špeciality z domácej zabíjačky, ale aj ďalšie tradičné jarmočné jedlá.

K dispozícii budú tiež kvalitné, ručne vyrobené výrobky remeselníkov z celého Slovenska, uviedol Andrej Jančovič z mestského úradu.

V rovnakú hodinu ako jarmok sa začne aj bezplatná štafetová prehliadka mesta s turistickými sprievodcami.

Od jedenástej hodiny poteší najmenších Šaško Fjodor, Nitránsky Flašinet Ivana Gontka aj kaukliarska show. Popoludní štartuje program s názvom Zábavná zábava zabáva, do tanca bude hrať Ľudová hudba Muzička, pripomenul Jančovič.

Ako doplnil, vo fašiangovom sprievode vystúpia okrem zoskupenia Campana Batucada, aj mažoretky I-NIMA, skupina Kaukliar, Najvyšší remeselníci, Študentské divadlo VYDI a súbory Tradícia Dražovce, Janíkovská studnička, Nevädza, Senior Matičiar, Gajdošskí trogári, Drienka a Kozárenka.

debata chyba
Viac na túto tému: #Nitra #fašiangy