'Srdcové problémy'? 5 miest, kam určite necestujte, bude to ešte horšie

Či sa to stalo okolo Valentína alebo už dávnejšie, tá samota, ktorá zrazu nastala, núti kamsi vyraziť. Niekam medzi nových ľudí, na nové miesta, za novými zážitkami. Sú destinácie ako stvorené pre "singláčov", no sú aj také, kde pri pohľade na zamilované dvojice zažije ubolené srdce skôr ďalšiu nálož smútku.

12.03.2020 07:00
debata

Paríž

Aj keď má metropola Francúzska mnoho čo ponúknuť, od architektúry, cez skvelé jedlo a víno, po vynikajúce nákupy, nenazýva sa Mestom lásky len tak pre nič za nič. Z akéhosi podivného dôvodu priťahuje zaľúbencov z celého sveta a romantika tu „číha“ doslova za každým rohom. Ešte aj tie zdobené staré budovy lemujúce úzke dláždené uličky dokážu vyvolať pocit nostalgie a smútku u tých, čo sa nemajú s kým o tú krásu podeliť…

Rovnako si rozmyslite aj výlet do Ríma, Barcelony, Lisabonu, Prahy, na Malorku aj Hvar, ktoré sa dlhodobo umiestňujú medzi najobľúbenejšími destináciami na medové týždne novomanželov.

Montmartre Foto: SHUTTERSTOCK
Montmartre, Sacre Coeur, Francúzsko Montmartre

Santorini

Azda najslávnejší grécky ostrov, typický svojimi bielymi domami s modrými strechami, vybudovanými na svahoch nad morom. A páry z celého sveta túžia po zamilovaných fotkách práve s takouto kulisou. Kto so zlomeným srdcom túži navštíviť Helénsku republiku, radšej by mal staviť na starobylé Atény, kde si užije múzeá, históriu, dobré jedlo aj more.

Santorini Foto: SHUTTERSTOCK
Santorini, ostrov, more, slnko, leto, kúpanie, dovolenka, grécko Santorini

Maldivy a ďalšie exotické ostrovy

Znie to ako dobrý nápad – na niekoľko dní sa zavrieť v malom letovisku odrezanom od civilizácie, kde sa dá len potápať, plávať, slniť a čítať knihy. Rovnaký nápad však majú aj tisíce párov – túžia po pokoji a romantike „strateného sveta“, kde ich v prehlbovaní lásky nebude vyrušovať moderná doba. Z takéhoto miesta potom tí „nepárni“ nemajú úniku, ani niet kam odvrátiť pohľad.

Dovolenka v uzavretom exotickom rezorte môže... Foto: SHUTTERSTOCK
dovolenka, exotika, slon, prales, turisti, Dovolenka v uzavretom exotickom rezorte môže byť pasca.

Benátky

Gondoly. Gondoly so zamilovanými pármi všade. Nedá sa im tu vyhnúť, ani sa na ne nepozerať. A čo môže byť najhoršie – pozvánky práve odstavených gondolierov na jazdu. Akože osamote? Nech každý vidí, že niet koho chytiť za ruku, niet si s kým spraviť selfie a niet sa s kým smiať na romantických piesňach pruhovaných lodníkov?

V Benátkach bez páru? Foto: SHUTTERSTOCK
Benátky, cestovanie, kanál, gondola, gondolier, pár, selfie, Taliansko, V Benátkach bez páru?

Banská Štiavnica

Stačí zadať do internetového vyhľadávača heslo „romantika na Slovensku“ a toto krásne banské mesto nájdete takmer vo všetkých zoznamoch. A niet divu – kľukaté dláždené uličky lemované meštianskymi domami, útulné kaviarne a reštaurácie, baroková kalvária na kopci Scharfenberg nad mestom či malé banícke domčeky učupené na príkrych svahoch okolo lákajúca na romantickú prechádzku…

Banská Štiavnica Foto: SHUTTERSTOCK
Banská Štiavnica, UNESCO Banská Štiavnica

Washingtonpos­t.com; Stuff.co.nz

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #cestovanie #single #zlomené srdce #singles