Návštevníci Trnavy sa môžu tešiť na nové prehliadky

Oblastná organizácia cestovného ruchu (OOCR) Trnava Tourism rozšírila svoju ponuku prehliadok, ktoré predstavia v novej turistickej sezóne deväť tém. Informoval o tom zastupujúci výkonný riaditeľ organizácie Alexander Prostinák.

08.03.2020 13:00
trnava-titulka-shutt-5X Foto:
Trnava.
debata

Kúzlo sakrálnych pamiatok predstaví prehliadka Sakrálne pamiatky Trnavy. Mesto bolo významným dejiskom stretnutí kráľov, týmto udalostiam je venovaná prehliadka Trnava a králi.

„Zaujímavosti o unikátnych historických hradbách, ktoré sa v Trnave zachovali ako jedny z posledných v Európe, sprievodca rozpovie počas prehliadky Hradobný systém mesta Trnava,“ uviedol Prostinák.

Ako ďalej doplnil, architekti by si nemali nechať ujsť Stredovekú Trnavu a Barokovú Trnavu. „Myslíme však aj na súčasnosť a modernejšie pamiatky. Odporúčame prehliadku Technické pamiatky Trnavy, ktorá je zameraná na industriálne stavby v okolí historického centra. Moderna v Trnave povedie popri budovách domu kultúry či hlavnej pošty až k Evanjelickému domu,“ doplnil Prostinák.

Špeciálnou prehliadkou je Malý Rím a Víno, v rámci ktorej bude predstavená história trnavského vinárstva a vinohradníctva. Trasa prehliadky s názvom Trnavské parky a sochy povedie cez Sad Antona Bernoláka, Námestie SNP až do Ružového parku.

Organizácia ponúka aj možnosť vyskladať si trasu prehliadky podľa vlastného výberu. Prehliadky je možné absolvovať v slovenskom, anglickom, maďarskom, nemeckom, francúzskom alebo ruskom jazyku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Trnava