Zázrak premenenia vody na víno? Talianom tieklo z vodovodov červené šumivé

Obyvatelia talianskeho mesta Modena zažili nezvyčajný úkaz. Keď otočili kohútikom, namiesto vody im do umývadla začalo vytekať červené šumivé víno Lambrusco Grasparossa.

06.03.2020 10:39
debata

Natešení ľudia si vínom naplnili všetky fľaše, ktoré doma mali. Neskôr sa ukázalo, že za problémom bola technická chyba v neďalekom vinárstve, napísal DailyMail.co.uk.

Keď namiesto čírej vody zbadali Modenčania tiecť tekutinu s nezameniteľným buketom, potešili sa a hneď začali plánovať skvelé jedlo, ku ktorému by sa ružové víno hodilo, píše Gazzetta di Modena. Nezvyčajná udalosť sa udiala v stredu 4. marca.

Ako sa čoskoro zistilo, veselý incident mala na svedomí „technická chyba“ v neďalekom vinárstve Settecani. Z poškodeného zásobníka na víno začal nápoj unikať do miestnej vodovodnej siete, cez ktorú sa potom dostal do domovov ľudí.

Víno má v potrubiach vyšší tlak ako voda, čo podľa talianskeho magazínu The Local umožňuje rýchlejší prienik cez vodovodné systémy a do domovov.

Technici na chybu rýchlo prišli a na zármutok Modenčanov ju aj bez meškania opravili. Mestská rada sa za problém ospravedlnila.

Technický problém však u obyvateľov vyvolal aj oprávnené otázky ohľadne bezpečnosti dodávok vody.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #víno #vodovod