Čínske mesto uvádza živé online vysielanie k festivalu pivónií

V pondelok sa začal 38. ročník kultúrneho festivalu pivónií v meste Luojang, v provincii Henan v centrálnej Číne. Kvôli epidémii koronavírusu prenáša festival tento rok kvety online, aby sa ľudia mohli zapojiť k davu oslavujúceho v mieste konania.

08.04.2020 15:50
debata

Podujatie sa vysielalo v pondelok v priamom prenose 24 hodín. Začalo sa o 10:00 a zahŕňalo 24 kapitol v 8 častiach, ktoré zobrazovali nádherné kvitnúce kvety v Luojangu, kultúru a históriu mesta, prírodné scenérie, mestskú výstavbu a miestne kulinárstvo.

Živé vysielanie sa realizovalo prostredníctvom štúdia a priameho spojenia. Kamery s objektívmi boli nastavené tak, aby snímali pivónie a diváci mohli vidieť kvitnúce kvety v reálnom čase.

Okrem toho sa desiatky reportérov rozmiestnili na rôzne lokality v meste, aby ukázali zaujímavosti Luojangu v plnej kráse a poskytli živý prenos.

Diváci sledujúci podujatie online sa tiež mohli naladiť na živé vysielanie z iných scénických miest v okolí mesta, ako sú jaskyne Longmen a Erlitou Site Museum hlavného mesta Xia.

Prednes poézie sa konal po celý deň. V noci sa naživo vysielala svetelná show s holografickou projekciou a nádhernými svetlami predstavujúcimi prekrásne nočné scenérie mesta.

Luojang usporiadal prvý kultúrny festival pivónií v roku 1983, rok po tom, ako bola pivonka vymenovaná za kvetinu mesta.

V ňom sa teraz nachádzajú rôzne záhrady na pestovanie a rozmnožovanie 1 200 rôznych druhov pivónií, pričom výsadbové plochy majú 220 kilometrov štvorcových.

Živé vysielanie tohto podujatia kombinovalo webcasty, televízne vysielanie a interakciu pomocou sociálnych sietí s cieľom dokonale ukázať krásu kvitnúcich pivónií, kultúru a históriu Luojangu, ako aj hospodársky a sociálny rozvoj, a tým zvýšiť mediálne pokrytie kultúrneho festivalu pivónií a popularitu Luojangu.

Cieľom bolo aj stimulovať cestovný ruch a hospodárske investície a zvýšiť atraktivitu, vďaka ktorej by bolo možné prilákať väčší počet turistov do Luojangu po skončení epidémie infekcie COVID-19.

Živé vysielanie sponzoruje oddelenie publicity Mestského výboru CPC Luojang a realizuje ho Centrum služieb festivalu Luojang, kancelária kybernetického priestoru mesta Luojang a rozhlasová a televízna stanica Luojang.

debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #festival #kvety #pivónia