Folklórne slávnosti pod Poľanou preložili na budúci rok

Júlové Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve, ktoré patria medzi najväčšie festivaly na Slovensku, preložia na budúci rok. Podľa informácií zverejnených na internetovej stránke samosprávy sa tak vedenie mesta rozhodlo aj na základe odporúčaní programovej rady a organizačného výboru.

23.04.2020 10:00
debata

Koncom marca v Detve uvažovali o náhradnom termíne ešte v tomto roku, no dlhotrvajúca nepriaznivá situácia v súvislosti so šírením nového koronavírusu spôsobila, že svoj postoj museli prehodnotiť.

K rozhodnutiu prispeli aj konzultácie s partnermi slávností, ktorí sami budú mať ťažkosti a prípadné financovanie folklórneho podujatia nebude tento rok ich prioritou.

„Musíme hlavne dbať na zdravie a životy obyvateľov nášho mesta a účastníkov slávností, ktorým už nesmie hroziť žiadne riziko nákazy koronavírusom,“ doplnil primátor Detvy Ján Šufliarský.

Jubilejný 55. ročník slávností sa podľa primátora z tohtoročného termínu 9. až 11. júla presúva na budúci rok. Aj program,pripravený na tento rok sa presunie na slávnosti o rok.

Mesto chce tento čas využiť okrem väčšej údržby amfiteátra aj na vybudovanie lepších podmienok pre účinkujúcich.

Samospráva plánuje postaviť nové zariadenie, v ktorom budú toalety pre mužov a ženy, sprchy a tiež šatne.

Novú budovu postavia v mieste súčasných toaliet pre účinkujúcich, ktoré už nevyhovujú hygienickým štandardom.

Folklórne slávnosti pod Poľanou v Detve píšu svoju históriu od roku 1966 a v súčasnosti patria medzi tri najväčšie folklórne festivaly na Slovensku.

debata chyba
Viac na túto tému: #Detva #folklórny festival #koronavírus #Covid-19