Piešťany sa pripravujú na turistov

Postupné otváranie prevádzok ukazuje, aký rôznorodý mix atraktivít ponúka región mesta Piešťany. Uviedla to výkonná riaditeľka Oblastnej organizácie cestovného ruchu Rezort Piešťany Tatiana Nevolná.

13.05.2020 13:00
Piešťany Foto:
Piešťany.
debata

Predpokladá, že keď sa obmedzenia pre nový koronavírus skončia, Slováci budú vyhľadávať najmä domáce destinácie, preto sa na toto obdobie intenzívne pripravujú.

Mala to byť historicky najlepšia sezóna, namiesto toho počíta cestovný ruch straty. „No Piešťany a okolie sú dôkazom, že človek nemusí precestovať pol sveta, aby zažil kvalitnú dovolenku so všetkým, čo od nej čaká slnko, vodu, relax, dobré jedlo, športové aj iné voľnočasové možnosti, a u nás, samozrejme, aj kúpele,“ uviedla.

Piešťanské kúpele už začali s ubytovávaním prvých hostí. V hoteloch je možné krátkodobé ubytovanie, otvárajú aj gastronomické prevádzky a niektoré prichádzajú s novinkami, ktoré im uľahčia fungovanie v čase obmedzení.

Otvorilo sa aj Balneologické múzeum Imricha Wintera vo všetkých jeho expozíciách, na návštevníkov sa pripravuje expozícia Vojenského historického múzea pri letisku. Tento týždeň otvárajú v Moravanoch nad Váhom Classic Car Museum s veteránmi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Piešťany