Aj toto leto odvezie návštevníkov Štiavnická Anča

K najznámejším a najnavštevovanejším pamiatkam v Banskej Štiavnici odvezie záujemcov aj tento rok turistický vláčik Štiavnická Anča. Jazdu vyhliadkovým turistickým vlakom si môžu návštevníci mesta užiť už aj počas júna.

09.06.2020 13:00
banská štiavnica, Foto: ,
Banská Štiavnica
debata

„Pred mnohými desaťročiami vozil do Banskej Štiavnice ľudí a náklad legendárny parný vlak, ktorý ľudia s láskou pomenovali Štiavnická Anča. Vláčik už dávno doslúžil, ale turistov a obyvateľov Štiavnice bude opäť po roku voziť náš vyhliadkový turistický vláčik s rovnakým menom,“ uviedol za prevádzkovateľa Milan Kabina.

Trasa povedie z Námestia sv. Trojice k Banskému múzeu v prírode – Skanzenu a jazeru Klinger. Odtiaľ návštevníkov vláčik prevezie popri historickom sklade pušného prachu, kde sa im naskytne panoramatický výhľad na okolitú prírodu.

„Následne zamieri do historického centra, popri Trotuári, Kammerhofe a Botanickej záhrade až pod Kalváriu. Ďalej až na Križovatku, popri Glanzenbergu a ďalších historických pamiatkach späť na Námestie sv. Trojice,“ priblížil Kabina s tým, že lístok platí celý deň.

Cestujúci môžu na ktorejkoľvek zastávke vystúpiť, neskôr zase nastúpiť a pokračovať v jazde a obhliadke. Turistov bude sprevádzať audio sprievodca, ktorý priblíži mnohé zaujímavostí z histórie Banskej Štiavnice a jej okolia. V júni bude vlak premávať počas víkendov, od júla každý deň.

debata chyba
Viac na túto tému: #banská štiavnica