Taliansko ako ste ho ešte nevideli. Vychutnajte si unikátne zábery z dronov

Tento rok je to s cestovaním viac než otázne a mnohí turisti z obavy o svoje zdravie uprednostnia domácu dovolenku.

01.07.2020 07:00
debata

Ak patríte medzi milovníkov malých kávičiek a veľkých pamiatok, ponorte sa do krás Talianska prostredníctvom úchvatných videí, ktoré nakrútili zo svojej perspektívy drony.

Cinque Terre

Jednu z turisticky najatraktívnejších oblastí v Taliansku tvorí reťazec pobrežných miest na ligúrskom pobreží, ktoré poznáme pod spoločným pomenovaním Cinque Terre.

Bologna

Severotalianske univerzitné mesto je plné kultúry a histórie. Je nádherné z pohľadu chodca, ale nové čaro nadobudne aj pri pohľade zhora, keď sa v plnej kráse ukážu jeho typické červené strechy a stredoveké veže obkolesené sviežimi zelenými kopcami.

Dolomity

Majestátne alpské masívy ponúkajú nekonečné možnosti na turistiku, horolezectvo, trekking, lyžovanie či jazdu na bicykli. Pozrite sa na ich krásu z vtáčej perspektívy.

Janov

Janov je medzi talianskymi mestami trocha v ústraní, no toto video vás presvedčí, že neprávom. Ligúrske prístavné mesto je známe ako „la Superba“, má impozantné pamiatky, od úžasne zdobeného paláca až po farebné lode kotviace na pobreží.

Pompeje

Kto by nepoznal smutný osud tohto starobylého mesta? Ďalší z top turistických cieľov Talianska, zachované zrúcaniny domov, obchodov, kúpeľov, amfiteátra aj nevestinca, odhaľujú mnohé o živote v Rímskej ríši.

Palermo

Palermo sa na budúci rok stane talianskym hlavným mestom kultúry. Objavte tento sicílsky skvost a všetko, čo ho robí jedinečným. Svoje stopy tu zanechali najrôznejšie národy a kultúry od Grékov cez Rimanov až po Normanov a dnes to všetko tvorí neopakovateľný mix.

Turín

Prvé talianske hlavné mesto sa pýši pôsobivou architektúrou, zelenými parkami a veľkými piazzami a to všetko s pôsobivým pozadím nebotyčných Álp.

Florencia

Mesto v centre Toskánska je známe vďaka svojej Katedrále Santa Maria del Fiore, či farebnému mostu Ponte Vecchio. Jeho historické centrum v roku 1982 zapísali na Zoznam svetového dedičstva UNESCO.

Chianti

Milujete Toskánsko? Vinárska oblasť Chianti patrí medzi najznámejšie a najkrajšie na svete. Je samotnou esenciou Toskánska vďaka jej typickým pahorkom, roztomilým dedinkám a starým kamenným farmám. Okrem vína a čarokrásnej krajiny má región čo ponúknuť aj milovníkom histórie, ktorí tu objavia etruské hrobky aj stredoveké bojiská.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #video #dron #drony