Aviciiho veľkolepá pamiatka. Štokholm si uctí mŕtveho dídžeja múzeom

Jeho umelecké meno znamená v budhistickom slangu najnižšiu úroveň pekla. Hlbší význam toto vysvetlenie preňho nemalo, páčilo sa mu, ako toto slovo znie. Pre odchod do večnosti sa rozhodol v apríli 2018 len ako 28-ročný. No zanechal po sebe výraznú tvorbu a milióny smutných fanúšikov.

04.07.2020 07:00
Avicii Foto: ,
Dídžej a hudobný producent Avicii.
debata

Legende elektronickej hudby, vlastným menom Tim Bergling, otvoria v roku 2021 v rodnom Štokholme múzeum, ktorým jej vzdajú hold.

Podľa Billboard bude nový priestor, nazvaný The Avicii Experience, súčasťou väčšieho „centra digitálnej kultúry“ s názvom Space, ktoré sa nachádza v štokholmskom hlavnom námestí Sergels Torg.

Okrem pamätných diel uvidia návštevníci v múzeu aj nikdy predtým nezverejnené fotografie a videá a vypočujú si nikdy nezverejnenú hudbu, vrátane nevydaných prvých verzií Aviciiho megahitu Levels.

Organizátori naznačili, že návšteva Aviciiho múzea bude emocionálne silný zážitok, keď budú návštevníci sledovať jeho príbeh, ako sa zo samotárskeho chlapca zo Švédska stal svetovou megastar a zo svojej detskej izby sa presťahoval do Los Angeles, kde vytvoril svoje najväčšie hity.

29. marca 2016 oznámil prostredníctvom Facebooku, že končí ako Avicii na koncertoch a festivaloch, ale fanúšikom sa naďalej bude prihovárať novou hudbou. Za svoju tvorbu bol nominovaný na cenu Grammy.

Tim Bergling, najznámejší pod umeleckým menom Avicii, mal iba 28 rokov, keď si v apríli 2018 vzal svoj vlastný život počas cesty po Ománe.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #múzeum #Štokholm #Avicii