Kúpte si u nás dom za 1 euro, koronu nemáme, láka talianske mesto

Túto zimu a na jar Taliansko vážne zasiahla pandémia, no teraz verí, že z najhoršieho je už vonku a s nádejou sa pozerá do budúcnosti. Pomaly sa otvára zahraničným turistom a dokonca sa vrátilo k myšlienke predaja domov za 1 euro.

06.07.2020 07:00
debata

Mesto v južnom regióne Kalábrie, Cinquefrondi, ktoré tvrdí, že je bez koronavírusu, predáva domy za jedno jediné euro, informuje Matadornetwork.

Ide o pokračovanie myšlienky, s ktorou prišli niektoré malé mestá a dediny Talianska v snahe znovu osídliť svoje opustené domy a priniesť život do stíchnutých ulíc. V priebehu desaťročí odtiaľto totiž odišlo mnoho ľudí a zanechali za sebou prázdne budovy.

Starosta mesta Cinquefrondi Michele Conia povedal CNN, že je preňho kľúčové nájsť nových majiteľov domov a obnoviť zničené časti mesta. Sám vyrastal v Nemecku, kde jeho rodičia emigrovali, no potom sa vrátil, aby zachránil svoju krajinu.

Cinquefrondi nezaznamenalo medzi svojimi obyvateľmi žiadne prípady koronavírusu a navyše sa nachádza v regióne s jednou z najnižších úrovní rozšírenia ochorenia v Taliansku.

Tí, ktorých ponuka zláka a vyberú si svoj nový domov za euro, budú sa musieť zaviazať, že budovu zrekonštruujú a poistia ju, kým sa renovácia neskončí. Kto rekonštrukciu však nestihne do troch rokov, dostane pokutu 20 000 eur.

Domy v Cinquefrondi sú väčšinou malé, nachádzajú sa v historickej časti mesta a niektoré majú aj balkón. Celé mesto sa nachádza v romantickom prostredí v náručí zelených kopcov a s plážami len 15 minút cesty autom.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Una cosa ho chiesto al Signore, questa sola io cerco: abitare nella casa del Signore tutti i giorni della mia vita, per gustare la dolcezza del Signore ed ammirare il suo santuario. Egli mi offre un luogo di rifugio nel giorno della sventura. Mi nasconde nel segreto della sua dimora, mi solleva sulla rupe. E ora rialzo la testa sui nemici che mi circondano; immolerò nella sua casa sacrifici d'esultanza, inni di gioia canterò al Signore. Ascolta, Signore, la mia voce. Io grido: abbi pietà di me! Rispondimi. Di te ha detto il mio cuore: «Cercate il suo volto»; il tuo volto, Signore, io cerco. Non nascondermi il tuo volto. . Torneremo ancora a riunirci qui, #andratuttobene . . #cinquefrondi #chiesa #churchc#calabriacontatto #calabria_love #calabrian #calabria #bellezza #borgo #borghitalia #shoz_of_calabria #shoz_of_italia #priest #prete #speranza #hope #forzaitalia #italy

Príspevok, ktorý zdieľa don Peppe S. (@p.happy92),

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Taliansko #Kalábria