Šestica sa od koronasveta izolovala v jaskyni. Posledné peniaze dala na jedlo

Za posledné mesiace sa najčastejšie skloňovanými slovami stali koronvírus, Covid-19, rúška a izolácia. Sociálny odstup bral každý viac či menej vážne, kto mohol, zavrel sa vo svojom domove a aspoň nejaký čas nevychádzal. Šiesti turisti však zobrali karanténu skutočne zostra a zabarikádovala sa v jaskyni.

25.06.2020 07:00
debata (1)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa UttarakhandHeaven.in (@uttarakhandheaven),

Skupina žila podľa CNN v jaskyni neďaleko severoindického mesta Rišikeš v štáte Uttarakhand, ktoré preslávili Beatles. Polícia turistov našla po takmer mesiaci života v ich kamennej pustovni.

Štyria muži a dve ženy – z Francúzska, Turecka, Ukrajiny, Spojených štátov a Nepálu – spočiatku bývali v hoteli, ale došli im peniaze, píše Times of India, a tak našli nové útočisko v jaskyni. Svoje posledné peniaze minuli na nákup potravín a ďalších potrebných vecí.

Keď ich policajti v ich novom bydlisku objavili, premiestnili ich do karantény.

India je druhou najľudnatejšou krajinou na svete a piatym najväčším hospodárstvom a jej zdravotné systémy by sa zrejme nedokázali vyrovnať s veľkým nárastom prípadov koronavírusu.

Úrady spustili webovú stránku s názvom „Uviaznutí v Indii“, ktorá poskytuje pomoc cudzincom, ktorí nestihli z krajiny odísť.

Rišikeš je známy ako svetové hlavné mesto jogy a Beatles ho navštívili v roku 1968. Počas svojej cesty napísali okolo 40 piesní, z ktorých niektoré vyšli na albumoch „Abbey Road“ a „The White Album“.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #jaskyňa #India #izolácia #koronavírus #Covid-19