Vo výške 250 metrov postavili na štyri veže horizontálny mrakodrap so skleneným dnom

Nový architektonický výtvor s názvom The Crystal spája štyri veže s výškou 250 metrov. Okrem vyhliadkovej terasy má aj nekonečný bazén, reštaurácie a záhrady.

22.07.2020 07:00
debata (24)
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa David Kohan (@david_kohan4),

V čínskom meste Čchung-čching vyrástol na štvorici výškových budov komplexu Raffles City Chongqing obrovský tunel s priehľadným dnom, ktorý podľa CNN dostal výstižnú prezývku vodorovný mrakodrap.

Pre verejnosť ho sprístupnili po ôsmich rokoch navrhovania, vývoja a výstavby. Obriu pozorovaciu plošinu začali po častiach otvárať od jesene 2019, teraz sú dokončené všetky časti a návštevníci si môžu vychutnať výhľad na mesto aj na slávne rieky Jang-c’-ťiang a Jialing.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Revista Estilo Propio (@revistaestilopropio),

The Crystal je najvyššie položený most v oblakoch. Viac ako 300 metrov dlhá stavba je „položená“ na štyroch vežiach a ukrýva svieže záhrady, reštaurácie a bary aj nekonečný bazén.

Ponúka úchvatné výhľady na všetky strany, smerom dole nevynímajúc. Sklenená podlaha vytvára dojem, že turisti sa vznášajú vo výške nad rušným veľkomestom aj prúdiacimi riekami.

Vyhliadková plošina The Crystal je prvou veľkou atrakciou, ktorá sa otvorila v meste Čchung-čching po uvoľnení reštrikcií zavedených počas pandémie koronavírusu.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa El Mundo Viajes (@elmundoviajes),

Kvôli opatreniam, ktoré stále trvajú, za jedne deň môže do tohto kúzelného sveta v oblakoch vkročiť len 3000 ľudí. Všetci dostanú pridelený presný čas vstupu, musia mať rúško a zmeria sa im teplota.

Nadšená reakcia verejnosti je podľa investorov ďalším povzbudzujúcim znakom oživenia spotrebiteľského sentimentu.

Súbor Raffles City Chongqing zahŕňa celkovo osem mrakodrapov, ktoré ponúkajú ubytovanie, hotelové služby, maloobchod aj rekreačné zariadenia.

A komu táto zaujímavá stavba nápadne pripomína slávny hotel Marina Bay Sands v Singapure, trafil do čierneho – čínsky horizontálny mrakodrap navrhla rovnaká architektonická firma Safdie Architects.

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa (@kimi.xin),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa CapitaLand (@capitaland),

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa CHONGQING EXPAT GUIDE (@chongqingguide),

© Autorské práva vyhradené

24 debata chyba
Viac na túto tému: #Čína #mrakodrap