Mesto na brehu jazera a úpätí hôr rozdáva turistom 100-eurové poukážky

Švajčiarska Ženeva sa rozhodla podporiť cestovný ruch, a tak rozdáva turistom poukážky, ktoré môžu využiť v baroch, reštauráciách a hoteloch.

03.09.2020 07:00
debata (1)

Podmienkou je, aby si návštevníci rezervovali aspoň dve noci v hoteli v Ženeve a automaticky dostanú darčekovú kartu, ktorú môžu využiť na jedenie, pitie a objavovanie historického mesta, píše Businessinsider.

Poukážka, ktorá sa nazýva Ženevská darčeková karta, má hodnotu 93 eur a podľa mestskej turistickej kancelárie sa dá minúť na rôznych miestach v meste – vrátane viac ako 60 hotelov, 15 výletov a približne 80 reštaurácií.

Medzi zariadeniami, kde sa dá poukážka využiť, sú dokonca aj najlepšie reštaurácie s Michelinovskými hviezdičkami a prehliadka slávnej čokoládovej výroby.

Jedna darčeková karta pripadá na jednu hotelovú izbu a turisti ich získajú pri registrácii v hoteli. Využiť ju môžu do 31. decembra tohto roku.

Švajčiarsko je v súčasnosti otvorené pre turistov z mnohých európskych krajín. V júni zrušilo obmedzenia týkajúce sa cestovania pre návštevníkov z Rakúska, Belgicka, Českej republiky, Dánska, Estónska, Fínska, Francúzska, Nemecka, Grécka, Maďarska, Islandu, Talianska, Lotyšska, Lichtenštajnska, Litvy, Luxemburska, Malty, Holandska, Nórska, Poľska, Portugalska, Slovenska, Slovinska, Španielska, Švédska.

Podobné stimuly ako Ženeva zaviedli aj iné mestá a krajiny. Sicília už pred letom ponúkla, že turistom preplatí polovicu cestovných nákladov a tretinu nákladov na ubytovanie.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Švajčiarsko #Ženeva