Omyl? Sydney objednala 10 vyhliadkových lodí, ktoré sa nezmestia pod 2 mosty

V austrálskom Sydney objednali desať vyhliadkových lodí, ktoré sa však nezmestia pod dva mosty v meste. Cestujúci sediaci vo vrchnej časti lode tak budú musieť v niektorých častiach plavby po rieke Parramatta zísť o poschodie nižšie.

31.08.2020 10:00
debata

Lode vyrábajú v Indonézii a Singapure a do prevádzky ich plánujú začleniť neskôr počas tohto roka. Hovorca Transport for NSW pre CNN uviedol, že cestujúci si môžu užívať hornú palubu, no pod mostami Camellia Railway Bridge a Gasworks Bridge budú musieť zísť na dolnú palubu.

Nákup lodí kritizovala opozícia, podľa ktorej minister dopravy štátu Nový Južný Wales Andrew Constance objednal „lode z regálu“ a nie také, ktoré by zodpovedali prostrediu mesta. „Toto fiasko nám jasne ukazuje, prečo by sme mali konštruovať takéto lode v Austrálii,“ vyhlásila labouristická strana.

Zástupcovia dopravy mesta uviedli, že vedia o probléme, no i tak sa rozhodli lode objednať. Dodali, že pod spomínané dva mosty sa nezmestia žiadne dvojpodlažné lode a tento úsek je pre člny obzvlášť náročný.

debata chyba
Viac na túto tému: #sydney #vyhliadková loď