Cikajúceho chlapčeka obliekli za lekára, na počesť zdravotníkov

Svetoznámu bruselskú sochu cikajúceho chlapčeka (Manneken Pis) obliekli v sobotu do bieleho lekárskeho plášťa a nasadili mu rúško a tvárový štít. Organizátori akcie vzdali týmto spôsobom hold všetkým zdravotníkom, ktorí bojujú s pandémiou nového koronavírusu, informovala agentúra Reuters.

07.09.2020 16:30
debata
Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Príspevok, ktorý zdieľa Telemetro (@telemetro),

„Touto formou chceme vzdať veľkú vďaku všetkým zamestnancom nemocníc, nielen lekárom a zdravotným sestrám, ale aj upratovačkám a všetkým, ktorí pracujú v nemocniciach. Všetci riskujú, všetci robia mimoriadnu prácu,“ povedal pre Reuters Marc Guebel, jeden z členov združenia, ktoré sa o túto 400 rokov starú bronzovú sochu stará.

Manneken Pis patrí medzi hlavné atrakcie Bruselu a každoročne si ho prídu pozrieť státisíce turistov z celého sveta. V rámci rôznych propagačných a dobročinných akcií chlapčeka pravidelne obliekajú do rôznych odevov, ktoré potom vystavujú v neďalekom múzeu.

Belgicko má momentálne v prepočte na obyvateľa jedno z najvyšších čísel nákazy novým koronavírusom. Aktuálne tam evidujú 87.174 infekcií a 9901 úmrtí.

debata chyba
Viac na túto tému: #Brusel